• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Chléb z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      ml voda
    • 1
      lžička ocet
    • 180
      g mouka Žitná chlebová
    • 220
      g hladká mouka
    • 0,75
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      cukr
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce lněná semínka
    • 1
      lžička sunarka
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 500 g. Po vykynutí (těsně před pečením cca 80 minut před koncem programu) -posypáno 1 lžičkou slunečnicových semínek. Povede se vždy.
2
Chlebovou žitnou mouku lze koupit např. v obch. řetězci TESCO
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sylva P. | 29. 4. 2009 07:41

    Prosím o radu. Nepovedlo se mi péct s časovým nastavením. Mám ETu Harmony. Těsto se pořádně nepromíchalo, takže půlka byla docela dobrý chléb a zbytek byla sypká směs ale ztvrdlá a nezpracovaná. Kde je chyba?

  • Anonym | 24. 1. 2008 19:42

    V pekárně ETA peču na program 2 Sprint. Sunar dávám mám doma mimi ale není nutný.vyzkoušejte!!!!!!!!

  • Autor receptu | 24. 1. 2008 16:12

    Teď jsem si všiml malé chyby. Používám 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Omlouvám se. zde je pár foto http://picasaweb.google.cz/tomasf71/ChlebaII

  • Autor receptu | 24. 1. 2008 16:10

    Sunar dávám pouze z důvodu, že nemám doma sušené mléko. Údajně sušené mléko chleba zjemní, ale pokud ho tam nedáte (suš. mléko/sunar) pak se vůbec nic nestane.

  • Hela - | 5. 1. 2008 15:14

    Podle mého se ten sunar dostal do receptu kdysi dávno, když ještě byl dostupnější než sušené mléko, nebo autorka měla tehdy doma mimino. Lžička sunaru nebo sušeného mléka není rozhodující.

  • Věra N. | 4. 1. 2008 11:57

    Podle mých zkušeností není třeba dávat do chleba sušené mléko. Úplně stačí voda.

  • milena kubikova | 3. 1. 2008 23:25

    ja myslim, ze b y sa dal urcite nahradit susenym mliekom.....je omnoho lacnejsie....a mozete ho potom dopouzivat do normalneho varenia po rozpusteni vo vode, ako normalne mlieko. neviem preco je tu spomenuty akurat sunar....mozno je o nieco sladsi, ako klasicke susene mlieko. fakt neviem.

  • Anonym | 3. 1. 2008 11:14

    Ráda bych věděla, jestli tam je ten sunar důležitý? Nechce se mi ho kvůli jedné lžičce kupovat. Nebo ho můžu něčím nahradit?

  • Zuzana Zelinková | 1. 1. 2008 22:41

    ano sušené droždí.

  • Maruš | 31. 12. 2007 21:23

    O droždí se více dovíte tady- http://www.noli.cz/index.php?a=casteotazky#12V receptech se dá droždí zaměnit,místo lžičky sušeného 1/4 kostky čerstvého.Víc používám sušené,mám ho v zásobě větší množství a nemusím až tak moc hlídat datum spotřeby.

  • helca | 30. 12. 2007 13:02

    Dobrý den. Ctěla bych se zeptat, pro ve většině receptů se používá sušené droždí.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Hladká mouka Lněná semínka Mouka Ocet Slunečnicová semínka Sůl Sunarka Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Club Sandwich

Club Sandwich

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

78
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
53
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
39
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Lucie Benešová dokončuje roubenku: Pojmenované pokoje i vana vedle postele!

Lucie Benešová dokončuje roubenku: Pojmenované pokoje i vana vedle postele!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact