• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chléb typu Šumava
Napište svůj komentář k receptu

Chléb typu Šumava

0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb typu Šumava
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 220
      g pšeničná chlebová mouka
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín Podle chuti
    • 250
      ml teplá voda cca 38'C
    • 2
      lžíce ocet
    • 50
      ml mléko polotučné 38'C
    • 7
      g sušené droždí Nebo běžné droždí 25g
    • 2
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka dáme cukr a droždí aby trochu vzešlo. Mezitím do nádoby na hnětení dáme, mouky, sůl, kmín, olej.
2
Do vlažné vody přidáme ocet a pak přidáme do nádoby a na závěr mléko s droždím
3
a cukrem.
4
Vytvořené těsto necháme na teplým místě vykynout a poté ho znovu zamícháme a poté v ruce na válu posypaném moukou uděláme bochánek. Ten buď dáme na plechu vykynout na teplém místě a poté vložíme do předem vyhřáté trouby na cca 200°C a pak snížíme na 170. Nebo do formy na chleba a necháme ho vykynout v domácí pekárně na chléb, pokud umí pouze vynutí bez míchání. Nebo to jen necháme kynout i bez programu pokud je v místnosti teplo. A pak zapnout pouze program na pečení, bez té vrtulky dole. Pečeme asi 1 hodinu aby byla hezká kůrka.
5
Je třeba dávat pozor aby těsto nepřekynulo! Jinak při pečení splaskne.
6
Nesnažte se vše naházet do domácí pekárny. A důvěřovat automatice, že to dobře upeče. Nejspíš to nedopadne dobře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Drcený kmín Mléko polotučné Ocet Pšeničná chlebová mouka Sůl Sušené droždí Teplá voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Guláš

Guláš

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Škvarkové placky
Škvarkové placky
30
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
28
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a…
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
Chléb skoro jako Šumava
Chléb skoro jako Šumava
Chléb ve vajíčku
Chléb ve vajíčku
Chléb z domácí pekárny
Chléb z domácí pekárny
Chleba od Hadičky
Chleba od Hadičky
  • Recepty.cz
  • Chléb typu Šumava
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact