Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
PajaP ***
|11. 3. 2010 10:27
Vsechno jsem udelala podle navidu, ale testo bylo ridke a chleba celkove nepouzitelny, skoda
Jarka O.
|23. 10. 2008 18:27
Terezko, pekla jsem včera, ochutnávali jsme dnes. Pekla jsem na program Sprint a možná proto byl chlebík nepatrně hutnější než jsem zvyklá, ale to je můj problém ;-) Já když dávám čerstvé droždí, rozdrobím ho do tekutiny a sůl pak dávám navrch na mouku.
Tereza J.
|23. 10. 2008 17:04
Lenka, postup je rovnaký ako pri použití sušeného. Najprv ide do pekárne tekutina ( mlieko, voda ), potom ostatné ingrediencie. Len treba dávať pozor, aby droždie neprišlo do styku so soľou. Ja to robím tak, že soľ dávam celkom vpravo a droždie celkom vľavo na múku. Na 1 chlieb alebo 1 koláč dávam 1/3 čerstvého droždia, teda asi 14 g. Pečiem v pekárni ETA SIESTA a tá dávka droždia stačí, viac netreba.
lenka galvasová
|23. 10. 2008 16:18
Jsem začátečnice(s pekárnou)a ještě jsem nikdy nepekla s klasickým droždím,ale se sypkým.Prosím o radu,jak postupovat při pečení s klasickým droždím.
Tereza J.
|21. 10. 2008 20:21
Dodržte celkové množstvo 500 g múky, pohánkovú môžete rozdeliť napr. madzi pšeničnú a ražnú. Ale doporučujem vo všetkých chleboch, nielen v tomto používať trocha pohánkovej múky. Z mojich skúseností to chuti chleba a jeho konzistencii veľmi prospieva ))
lenka galvasová
|21. 10. 2008 18:24
Za jakou mouku bych mohla vyměnit pohankovou mouku v receptu?
Tereza J.
|21. 10. 2008 14:31
Včera som robila opäť tento chlebík, len som zamenila ražnú múku za celozrnnú. V rovnakom množstve. Bol rovnako výborný ))