• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chléb s bylinkami a česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Chléb s bylinkami a česnekem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb s bylinkami a česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      stroužek česnek prolisované
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 450
      g hladká mouka
    • 150
      g celozrnná mouka nebo grahamová
    • 0,50
      lžička šalvěj sušená
    • 0,50
      lžička rozmarýn sušený
    • 0,50
      lžička bazalka sušená
    • 0,33
      kostka droždí 14g

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingrediience, pak suché. Pečeme na základním programu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem

Pečené kuře s bylinkami, česnekem a…

Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 26. 2. 2009 14:38

    Pani Sylvia, mám tiež ETU. Droždie stačí rozdrobiť , len treba dať pozor, aby neprišlo do priameho kontaktu so soľou. Ja to robím tak, že soľ dávam do tekutiny, potom dávam múku a ostatné zložky a droždie rozdrobím na samý vrch. Stačí 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac netreba ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke, raz som dala viac, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali na chlebe "uši". Veľkosť mám nastavenú vždy na II., pretože stále robím chlieb aspoň z 500 g múky. Farbu kôrky si zvoľte podľa toho, aký chlieb máte radi. Ja dávam strednú farbu. Ak by ste ešte niečo chceli vedieť, napíšte, rada predám skúsenosti. Prajem pekný deň :)))

  • Tereza J. | 26. 2. 2009 14:31

    Pani Sylvia, ja mám tiež ETU. Droždie vždy len rozdrobím, to stačí, len dávajte pozor, aby neprišlo do priameho kontaku s múkou. Robím to tak, že soľ dávam do vody, potom vyspujem ostatné zložky, a droždie rozdrobím na samý vrch. Veľkosť nechávam štandardne nastavenú na II. pretože vždy pečiem chlieb aspoň s 500 g múky. Kôrku nechávam na farbu strednú. Keď vám začne pekáreň miešať, skontrolujte ju, nie každá múka je rovnaká, aby ste nemali cesto riedke. Cesto musí byť také husté, aby sa vám urobila 1 alebo 2 gule okolo hnetacích lopatiek. Keď sa vám cesto rozteká, pomaly dosypte po troške múku. Na 1 chlieb dávam vždy 1/3 kocky droždia, teda okolo 14 g. Viac nedávajte ani pri celozrnnej alebo grahamovej múke. Ja som to raz urobila, cesto prirýchlo vykyslo a potom spadlo. Ostali "uši". Hnetacie háky vyberám pred posledným kysnutím priloženým háčikom, tak ostanú v chlebe len 2 dierky po oskách.

  • Sylva P. | 26. 2. 2009 10:36

    Chci se zeptat na droždí, to stačí rozdrobit? A velikost volíme I nebo II? Mám pekárnu ETA a začínám. Děkuji.

  • ladislava staffenová | 25. 2. 2009 18:31

    Tento chlebík jsem pekla v troubě, protože pekárnu nemám a můžu říct, že neměl chybičku!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celozrnná mouka Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Rostlinný olej Rozmarýn Šalvěj Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharský salát

Bulharský salát

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Chléb pečený v kastrolu
Chléb pečený v kastrolu
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb s bramborovou kaší
Chléb s bramborovou kaší
Chléb s kečupem
Chléb s kečupem
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami
Chléb s vajíčkovou pomazánkou a…
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem
  • Recepty.cz
  • Chléb s bylinkami a česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact