Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program - Základní, velikost I, barva kůrky střední. Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina Kučerová
|12. 12. 2008 09:29
Cleba je moc dobrý dávám 1,manžel nemá moc rád tmavé chleby,tak místo žitné dávám směs na kmínový chleba,kde je je mouka namíchaná(žitná a pšeničná+kmín),my si ho pečeme s žitnou celozrnou.
Kateřina Kučerová
|7. 12. 2008 15:29
Výborný chleba,dávám 1.Jen jsem ho musela chvíli dopéct na program pečení,máme rádi tmavší.
Kamila
|25. 3. 2008 12:46
Dobrý den, opravdu výborný chleba, hned se zařadil mezi naše nejoblíbenější - spolu se Šumavou. Díky za recepty :-D
Pavla
|3. 5. 2007 09:17
Tak ala Sumava uz mi teda chutnala vic:-) Ja ty celozrnne taky prubezne zkusim, mam pekarnu asi tyden, tak pecu denne a pokazde jiny, abychom si s manzelem vybrali, co ano a co ne:-) Budu se za chvili muset taky orientovat na neco sladkeho, aby nebyl porad chleba:-)
Jarka O.
|3. 5. 2007 07:29
Tak to si, Pavlo, vybírejte recepty, kde je vyšší poměr žitné nebo celozrnné mouky proti hladké. Je tu i několik receptů, kde místo hladké bílé mouky je pšeničná celozrnná nebo špaldová. Tyto chlebíky by už měly být podle Vašeho gusta :-)) Namátkou zkuste Chléb 100% celozrnný, Grahamový chléb II, Jogurtový tmavý chléb Harmony.
Pavla
|2. 5. 2007 20:36
Dala jsem presne podle receptu, ale je fakt, ze my mame opravdu radi ty hodne tmave a celozrnne. jak jsem psala, testo i chleba super, ale na nas moooc svetly. Tady je na mne moc bile mouky, prave zkousim ten ala Sumava, tak uvidim:-)
Jarka O.
|2. 5. 2007 13:47
Pavlo, to je divné, dala jste i žitnou mouku? S použitím žitné mouky není žádný chléb "bílý a buchtovitý" :-))
Pavla
|2. 5. 2007 13:21
Chleba vypadal krasne, ale vubec nam nechutnal. Byl hodne bily, takovy buchtovy, pripominal chlebiky, ktere jedi v primorskych statech. Recept fajn, chlebik krasny, ale ne pro nas.-)
Jaroslava Oumarová
|13. 3. 2007 10:50
Halino, na sůl a cukr máte pravděpodobně k pekárně přiloženou odměrku. Ta menší část je kávová lžička, větší část jako polévková lžíce. Na vytahování háků je tabulka na www.pekarny.unas.cz, ke každé pekárně je tabulka zvlášť a jdou i vytisknout. Když se Vám nepodaří včas háky vytáhnout, upečte chleba s nimi a pak ho nechte ve formě asi 10 minut odpočinout. Půjde lépe vyklopit.
Halina Fialová
|13. 3. 2007 10:35
Dobrý den, mám nově pekárnu na chleba. U testovacího chleba jsem měla problém s množstvím soli a cukru. Byl hodně cítit po droždích a byl málo slaný. Pořád nevím, v kterém okamžiku mám vytáhnout hnětací háky.
Jaroslava Oumarová
|5. 1. 2007 10:23
Mňam, taky moc dobrý a vláčný chlebík:-)) Za 1.
JANA Žambochová
|24. 11. 2006 12:00
DOBRÝ DEN UVAŽUJI O KOUPI PEKÁRNY ALE PO OŘEČTENÍ VAŠICH RECEPTŮ UŽ NEVÁHÁM. UŽ TEDˇ SE MI SBÍHAJÍ SLINY
Danuše
|18. 11. 2006 23:02
Je to tak, tento recept jsem dostala od známých. Patří mezi všeobecně oblíbené, tudíž je putovní.
Jana Z
|18. 11. 2006 17:21
No a co,všichni nečtou Chlebové stránky Vlasty a Zlaty. Všechny recepty někdy někdo opsal, dostal,pak vyzkoušel a když byly fajn, rád se o ně na těchto stránkách podělil.
Vlasta a Zlata
|18. 11. 2006 14:41
Recept je to hezký, jen má malou vadu. Je doslova opsaný z Chlebových stránek Vlasty a Zlaty! Tam už byl v květnu 2004.
Danuše Bednářová
|11. 9. 2006 11:48
Teda, to je pohlazení po duši. Díky.
Iva Hoffmanová
|11. 9. 2006 09:54
Byla jsem zvědavá, co s tím udělá ta br.kaše. Chléb je moc dobrý, jako ostatně všechny z pekárny od Bednářky (tak se jim u nás říká).Dnes zkusím ten škvarkový.