Cleba je moc dobrý dávám 1,manžel nemá moc rád tmavé chleby,tak místo žitné dávám směs na kmínový chleba,kde je je mouka namíchaná(žitná a pšeničná+kmín),my si ho pečeme s žitnou celozrnou.
Výborný chleba,dávám 1.Jen jsem ho musela chvíli dopéct na program pečení,máme rádi tmavší.
Dobrý den, opravdu výborný chleba, hned se zařadil mezi naše nejoblíbenější - spolu se Šumavou. Díky za recepty :-D
Tak ala Sumava uz mi teda chutnala vic:-) Ja ty celozrnne taky prubezne zkusim, mam pekarnu asi tyden, tak pecu denne a pokazde jiny, abychom si s manzelem vybrali, co ano a co ne:-) Budu se za chvili muset taky orientovat na neco sladkeho, aby nebyl porad chleba:-)
Tak to si, Pavlo, vybírejte recepty, kde je vyšší poměr žitné nebo celozrnné mouky proti hladké. Je tu i několik receptů, kde místo hladké bílé mouky je pšeničná celozrnná nebo špaldová. Tyto chlebíky by už měly být podle Vašeho gusta :-)) Namátkou zkuste Chléb 100% celozrnný, Grahamový chléb II, Jogurtový tmavý chléb Harmony.
Dala jsem presne podle receptu, ale je fakt, ze my mame opravdu radi ty hodne tmave a celozrnne. jak jsem psala, testo i chleba super, ale na nas moooc svetly. Tady je na mne moc bile mouky, prave zkousim ten ala Sumava, tak uvidim:-)
Pavlo, to je divné, dala jste i žitnou mouku? S použitím žitné mouky není žádný chléb "bílý a buchtovitý" :-))
Chleba vypadal krasne, ale vubec nam nechutnal. Byl hodne bily, takovy buchtovy, pripominal chlebiky, ktere jedi v primorskych statech. Recept fajn, chlebik krasny, ale ne pro nas.-)
Halino, na sůl a cukr máte pravděpodobně k pekárně přiloženou odměrku. Ta menší část je kávová lžička, větší část jako polévková lžíce. Na vytahování háků je tabulka na www.pekarny.unas.cz, ke každé pekárně je tabulka zvlášť a jdou i vytisknout. Když se Vám nepodaří včas háky vytáhnout, upečte chleba s nimi a pak ho nechte ve formě asi 10 minut odpočinout. Půjde lépe vyklopit.
Dobrý den, mám nově pekárnu na chleba. U testovacího chleba jsem měla problém s množstvím soli a cukru. Byl hodně cítit po droždích a byl málo slaný. Pořád nevím, v kterém okamžiku mám vytáhnout hnětací háky.
Mňam, taky moc dobrý a vláčný chlebík:-)) Za 1.
DOBRÝ DEN UVAŽUJI O KOUPI PEKÁRNY ALE PO OŘEČTENÍ VAŠICH RECEPTŮ UŽ NEVÁHÁM. UŽ TEDˇ SE MI SBÍHAJÍ SLINY
Je to tak, tento recept jsem dostala od známých. Patří mezi všeobecně oblíbené, tudíž je putovní.
No a co,všichni nečtou Chlebové stránky Vlasty a Zlaty. Všechny recepty někdy někdo opsal, dostal,pak vyzkoušel a když byly fajn, rád se o ně na těchto stránkách podělil.
Recept je to hezký, jen má malou vadu. Je doslova opsaný z Chlebových stránek Vlasty a Zlaty! Tam už byl v květnu 2004.
Teda, to je pohlazení po duši. Díky.
Byla jsem zvědavá, co s tím udělá ta br.kaše. Chléb je moc dobrý, jako ostatně všechny z pekárny od Bednářky (tak se jim u nás říká).Dnes zkusím ten škvarkový.