• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
Napište svůj komentář k receptu

Chléb na neděli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb na neděli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml melta vychladlá
    • 650
      g mouka ve vašem oblíbeném poměru
    • 2
      lžíce otruby
    • 2
      lžíce obilné klíčky
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1,50
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl
    • 1,50
      ks droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme ingredience v klasickém pořadí: tekutiny, mouka, droždí.
2
Pečeme na základním programu 3 hod. 50 min. střední kůrka.
3
Je opravdu výborný. Přidávám i směs semínek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena M. | 29. 3. 2008 18:43

    Jarka som veĺmi rada, že Vám chutil. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal.

  • Jarka O. | 29. 3. 2008 06:37

    Tak jsem včera chlebík upekla. Je výborný, krásně vláčný a dostatečně velký;-) Dávám 1*.

  • Hospodyňka | 4. 3. 2008 14:31

    Já dávám právě tu instantní meltu do každého chleba pro pěknou tmavou barvičku... Na půl kila moky tak asi 2-3 čajové lžičky

  • Jana T. | 4. 3. 2008 13:47

    Jarko moc děkuju za nápad dát uvařenou meltu do lednice. Mám totiž moc ráda tu obyčejnou. Ta rozpustná ani sáčkovaná není tak dobrá. A vařit si ji každý den se mně už taky nechce, jo kdyby jí bylo potřeba litr dva, jako ji vařila babička a pak jsme ji pili celý den. S mlékem, nebo jen trochu přislazenou černou, teplou i studenou.

  • Jarka O. | 4. 3. 2008 12:56

    Melta je směs kávovin, obsahuje mimo jiné pražené žito. Dříve se z ní vařila káva jako náhražka pravé kávy. Já si ji kupuju dodnes, mám ji ráda s mlékem na snídani, je zdravá. V obchodech ji najdete u normální kávy, ale spíš v malých samoobsluhách. Při přípravě dejte polévkovou lžíci Melty na 1/4 l vody, uveďte k varu ( pozor, pění ) a chvilku povařte, než spadne pěna. Když ji po vychladnutí přecedíte do sklenice se šroubovým uzávěrem, vydrží až týden v chladničce. Poslední dobou je v prodeji i její rozpustná forma, dokonce i sáčkovaná jako čaj, ale není to ono:-))

  • Anonym | 4. 3. 2008 12:32

    Melta je směs kořene čekanky obecné, cukrové řepy, žita a ječmene. Melta je tradiční kávovinová náhražka. Její předností je právě obsah kořene čekanky, který je vhodný pro lidské tělo a v tradiční potravě se nenachází. Kořen čekanky obsahuje inulin, který se využívá při léčbě žlučových kaméncích, zánětech močových cest, při ledvinových kaméncích, při nechutenství, zácpě. Byl prokázán účinek snižující hladinu cholesterolu v plazmě a játrech a snižující tvorbu otoků.

  • Anonym | 4. 3. 2008 08:54

    Co je melta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Obilné klíčky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Droždí Melta Mouka Obilné klíčky Ocet Otruby Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
37
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact