• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
Napište svůj komentář k receptu

Chléb na neděli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb na neděli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml melta vychladlá
    • 650
      g mouka ve vašem oblíbeném poměru
    • 2
      lžíce otruby
    • 2
      lžíce obilné klíčky
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1,50
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl
    • 1,50
      ks droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme ingredience v klasickém pořadí: tekutiny, mouka, droždí.
2
Pečeme na základním programu 3 hod. 50 min. střední kůrka.
3
Je opravdu výborný. Přidávám i směs semínek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena M. | 29. 3. 2008 18:43

    Jarka som veĺmi rada, že Vám chutil. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal.

  • Jarka O. | 29. 3. 2008 06:37

    Tak jsem včera chlebík upekla. Je výborný, krásně vláčný a dostatečně velký;-) Dávám 1*.

  • Hospodyňka | 4. 3. 2008 14:31

    Já dávám právě tu instantní meltu do každého chleba pro pěknou tmavou barvičku... Na půl kila moky tak asi 2-3 čajové lžičky

  • Jana T. | 4. 3. 2008 13:47

    Jarko moc děkuju za nápad dát uvařenou meltu do lednice. Mám totiž moc ráda tu obyčejnou. Ta rozpustná ani sáčkovaná není tak dobrá. A vařit si ji každý den se mně už taky nechce, jo kdyby jí bylo potřeba litr dva, jako ji vařila babička a pak jsme ji pili celý den. S mlékem, nebo jen trochu přislazenou černou, teplou i studenou.

  • Jarka O. | 4. 3. 2008 12:56

    Melta je směs kávovin, obsahuje mimo jiné pražené žito. Dříve se z ní vařila káva jako náhražka pravé kávy. Já si ji kupuju dodnes, mám ji ráda s mlékem na snídani, je zdravá. V obchodech ji najdete u normální kávy, ale spíš v malých samoobsluhách. Při přípravě dejte polévkovou lžíci Melty na 1/4 l vody, uveďte k varu ( pozor, pění ) a chvilku povařte, než spadne pěna. Když ji po vychladnutí přecedíte do sklenice se šroubovým uzávěrem, vydrží až týden v chladničce. Poslední dobou je v prodeji i její rozpustná forma, dokonce i sáčkovaná jako čaj, ale není to ono:-))

  • Anonym | 4. 3. 2008 12:32

    Melta je směs kořene čekanky obecné, cukrové řepy, žita a ječmene. Melta je tradiční kávovinová náhražka. Její předností je právě obsah kořene čekanky, který je vhodný pro lidské tělo a v tradiční potravě se nenachází. Kořen čekanky obsahuje inulin, který se využívá při léčbě žlučových kaméncích, zánětech močových cest, při ledvinových kaméncích, při nechutenství, zácpě. Byl prokázán účinek snižující hladinu cholesterolu v plazmě a játrech a snižující tvorbu otoků.

  • Anonym | 4. 3. 2008 08:54

    Co je melta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Obilné klíčky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Droždí Melta Mouka Obilné klíčky Ocet Otruby Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

107
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
102
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
89
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
54
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact