• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
Napište svůj komentář k receptu

Chléb na neděli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb na neděli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml melta vychladlá
    • 650
      g mouka ve vašem oblíbeném poměru
    • 2
      lžíce otruby
    • 2
      lžíce obilné klíčky
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1,50
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl
    • 1,50
      ks droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme ingredience v klasickém pořadí: tekutiny, mouka, droždí.
2
Pečeme na základním programu 3 hod. 50 min. střední kůrka.
3
Je opravdu výborný. Přidávám i směs semínek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena M. | 29. 3. 2008 18:43

    Jarka som veĺmi rada, že Vám chutil. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal.

  • Jarka O. | 29. 3. 2008 06:37

    Tak jsem včera chlebík upekla. Je výborný, krásně vláčný a dostatečně velký;-) Dávám 1*.

  • Hospodyňka | 4. 3. 2008 14:31

    Já dávám právě tu instantní meltu do každého chleba pro pěknou tmavou barvičku... Na půl kila moky tak asi 2-3 čajové lžičky

  • Jana T. | 4. 3. 2008 13:47

    Jarko moc děkuju za nápad dát uvařenou meltu do lednice. Mám totiž moc ráda tu obyčejnou. Ta rozpustná ani sáčkovaná není tak dobrá. A vařit si ji každý den se mně už taky nechce, jo kdyby jí bylo potřeba litr dva, jako ji vařila babička a pak jsme ji pili celý den. S mlékem, nebo jen trochu přislazenou černou, teplou i studenou.

  • Jarka O. | 4. 3. 2008 12:56

    Melta je směs kávovin, obsahuje mimo jiné pražené žito. Dříve se z ní vařila káva jako náhražka pravé kávy. Já si ji kupuju dodnes, mám ji ráda s mlékem na snídani, je zdravá. V obchodech ji najdete u normální kávy, ale spíš v malých samoobsluhách. Při přípravě dejte polévkovou lžíci Melty na 1/4 l vody, uveďte k varu ( pozor, pění ) a chvilku povařte, než spadne pěna. Když ji po vychladnutí přecedíte do sklenice se šroubovým uzávěrem, vydrží až týden v chladničce. Poslední dobou je v prodeji i její rozpustná forma, dokonce i sáčkovaná jako čaj, ale není to ono:-))

  • Anonym | 4. 3. 2008 12:32

    Melta je směs kořene čekanky obecné, cukrové řepy, žita a ječmene. Melta je tradiční kávovinová náhražka. Její předností je právě obsah kořene čekanky, který je vhodný pro lidské tělo a v tradiční potravě se nenachází. Kořen čekanky obsahuje inulin, který se využívá při léčbě žlučových kaméncích, zánětech močových cest, při ledvinových kaméncích, při nechutenství, zácpě. Byl prokázán účinek snižující hladinu cholesterolu v plazmě a játrech a snižující tvorbu otoků.

  • Anonym | 4. 3. 2008 08:54

    Co je melta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Obilné klíčky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Droždí Melta Mouka Obilné klíčky Ocet Otruby Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

143
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
70
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
59
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
59
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
48
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Chléb na neděli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact