Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a droždí. Doprostřed udělejte důlek, vlijte do něj olej a 300 ml vody. Důkladně promíchejte, bude-li těsto tuhé, přidejte dvě nebo tři lžíce vody. Těsto položte na pomoučněnou plochu a hněťte. Až bude sametově hladké, uložte ho do lehce vymaštěné mísy a nechte kynout zhruba hodinu nebo přes noc, ale v chladničce. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto odražte, uválejte z něj kouli a nechte ji na plechu ještě hodinu dokynout, aby zdvojnásobila objem. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Bochník pomoučněte a křížem nařízněte. Pečte do zlatohněda, 25-30 minut. Upečený bochník by měl znít na poklep dutě. Nechte ho zchladnout na mřížce.