• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chléb
Napište svůj komentář k receptu

Chléb

autor: monnaa
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb
Chléb
Chléb
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      ml vlažná voda
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 2
      lžička cukr krupice
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Pokud budeme těsto dělat v domácí pekárně - suroviny do ní dáme nejprve tekuté a pak přidáme zbytek. Navolíme program TĚSTO a necháme pracovat.
2
Když nebudeme dělat těsto v pekárně - uděláme kvásek, smícháme ostatní suroviny a necháme kynout.
3
Vykynuté těsto lehce prohněteme a zformujeme do tvaru podle toho jaký chceme chléb. Bud do kulata a nebo do oválu.
4
Na plech si připravíme pečící papír a na něj dáme těsto. Pomažeme vajíčkem, posypeme kmínem.
5
V rozpálené troubě pečeme 10 minut a poté troubu snížíme na 180'C - 175'C a pečeme 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monnaa
    monnaa | 31. 3. 2018 15:02

    :3

  • Elkapka | 20. 2. 2016 17:20

    Díky tomuto receptu jsem zjistila, že upéct dobrý chléb jako z obchodu není zas tak těžké. Dělala jsem z poloviční dávky, 200g hladká mouka, 50g žitná a povedl se! ;-)

  • Kamyla
    Kamyla | 15. 9. 2015 16:43

    Výborný chléb. Jen nepomazávám vejcem, ale slanou vodou s octem. Mńamka :-), díky.

  • Martin | 29. 3. 2014 20:09

    Jak dlouho necháváme kynout?

  • Jitka | 6. 3. 2014 22:00

    Děkuji za recept. Určitě mohu také jen doporučit. Do ingredience bych ještě zařadila i vejce na pomazání toho chleba 8-)

  • foltpa | 29. 1. 2014 20:36

    Moooc dobry.I muj manzel velky kritik si pochutnal.Pridavam do odlibenych. :-*

  • foltpa | 29. 1. 2014 20:36

    Moooc dobry.I muj manzel velky kritik si pochutnal.Pridavam do odlibenych. :-*

  • allena89
    allena89 | 19. 1. 2014 17:37

    Výborný recept. Dala jsem klasické droždí cca 50 g (kostka) a hrst slunečnicových a sezamových semínek. Perfektní, děkuji za recept.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 14. 11. 2013 08:16

    Super recept na super chleba! Děkuji, jsem nadšená, všem chutnal. :-) Přidávám foto.

  • monnaa
    monnaa | 19. 5. 2013 16:02

    ;-) To mě moc těšíí. Děkuju :)

  • Gab | 15. 4. 2013 09:05

    Nejlepsi chleba co jsem kdy jedla, povedl se a velmi snadne !! :-)

  • Kačka | 28. 2. 2013 06:35

    Jak dlouho necháváme kynout?

  • monnaa
    monnaa | 27. 2. 2013 15:28

    Jéé děkuju. To mě těšíí. :-)

  • Ivona | 25. 2. 2013 19:35

    Dělala jsem ho dnes a je výborný :-) ,ale dala bych tam víc soli a kmínu,už jiný dělat nebudu,děkuju za recept

  • monnaa
    monnaa | 31. 12. 2012 11:04

    To je super. :-DD . Semínka si dáváme taky - podle fantazie a chuti :) Někdy jen normál. kmínový chlebík. Děkuji moc :) ;-) ;-)

  • Makinka | 2. 12. 2012 20:51

    Právě mi kyne (z čerstvého droždí, dala jsem asi 3/4 kostky) - ještě jsem do něj přihodila hrstičku semínek a pracuji na pomazánce na zítřejší svačinku :-P ;-) A připojuji se k Fanny a děkuji za recept na "normální" chlebík 8-)

  • monnaa
    monnaa | 18. 7. 2012 13:59

    Jsem moc ráda, že chutná. Máme ho moc rádi a také si ho dle libosti upravujeme :) Fanny: Možná píši pozdě, ale dala bych tak půlku kostky droží.

  • Tahitty | 15. 6. 2012 12:54

    Dneska peču podruhé za tři dny:) fakt moc dobrý :) vřele všem doporučuji vyzkoušet si domácí chleba. 100x lepší než kupovaný. :-D

  • Fanny | 3. 6. 2012 08:16

    Díky za kvalitní recept na "normální" chléb ! Pouze dotaz: použiji-li čerstvé droždí, jaké množství byste doporučoval/a/?

  • SisiZ | 17. 4. 2012 22:41

    Děkuji moc za výborný recept.Dnes jsem pekla a chleba je moc dobrý.Recept jsem jen malinko pozměnila,dala jsem 300g hladké mouky a 200g žitné mouky chlebové.Dávám 1 :-)

  • Zlatka | 29. 3. 2012 17:46

    Dnes jsem pekla, přidala jsem dýňová, sluečnicová a sezamová semínka a je vynikající. Mohu jen doporučit :-)

  • nuteverka | 19. 3. 2012 12:40

    super :) jen používám třtinový cukr místo krupice

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Snídaně Svačina Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kmín Ocet Sůl Sušené droždí Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Pražský koláč

Pražský koláč

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

249
Máslové řízky
Máslové řízky
246
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
107
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Chimichanga
Chimichanga
Chinese Noodles
Chinese Noodles
Chlapská pomazánka z cottage
Chlapská pomazánka z cottage
Chléb pečený v kastrolu
Chléb pečený v kastrolu
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Chléb s bramborovou kaší
Chléb s bramborovou kaší
  • Recepty.cz
  • Chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact