• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chléb 100% celozrnný
Napište svůj komentář k receptu

Chléb 100% celozrnný

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chléb 100% celozrnný
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička droždí sušené
    • 500
      g celozrnná mouka
    • 1,50
      lžíce cukr
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžíce sušené mléko
    • 1,50
      lžička sůl
    • tableta vitamínu c 100mg
    • 360
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Peče se 5 hodin na program celozrnná mouka (v pekárně Panasonic nastavime whole wheat a velikost chleba L).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Marťásek | 3. 12. 2007 11:39

    Zuzko , žitná mouka není bezlepková . Nikdy jsem chleba jen z žitné mouky nepekla , mouky míchám , protože pouze z celozrnné byly těžké a propadávaly se - i z pšeničné celozrnné . . .

  • Zuzana Coufalová | 2. 12. 2007 21:11

    Máří má pravdu. Kynutí souvisí s obsahem lepku v mouce. Pšeničná mouka ho obsahuje dost a tak dobře nakyne. Ale bezlepkové mouky (např. žitná, kukřičná, bramborová atd.) jen těžko nakynou. Potom je chléb právě propadlý, hutný apod. Je lepší vždy trochu té pšeničné anebo přidat hotový kvásek.

  • Máří | 16. 11. 2007 15:23

    Tento recept je na pšeničnou moukul. Pokud pečete ze žitné mouky, musíte si udělat nebou koupit kvásek. Nebo můžete namíchat mouky v poměru 1 díl žitné, 2 díly pšeničné.

  • Anonym | 15. 11. 2007 15:04

    CHLEBA BYL NA NIC!! POSTUPOVAL JSEM PODLE RECEPTU A POUŽIL JSEM ŽITNOU CELOZRNOU. UVNITŘ BYL CHLEBA JAKO BLATO, ALE NABYLO TO TÍM, ŽE BY BYL NEDOPEČENÝ. ASI ŠPATNÁ VOLBA MOUKY, CHTĚLO BY TO RECEPT UPŘESNIT!!

  • Lenka Dohová | 14. 3. 2007 09:32

    Dobrý den, já mám problém s celozrnou moukou dělala jsem to přesně podle receptu koupila jsem mouku klasa celozrná a chleba mi úplně spadl a byl na vyhození. Tak nevím jestli ta mouka byla špatná. Všechno dělám přesně podle návodu. Jo a nedávala jsem celaskon ten jsem v receptu neměla. díky za radu

  • Anonym | 11. 10. 2006 10:31

    Vitamin C stačí obyčejná tableta(šumivý je zbytečně drahý na pečení), kterou rozdrtím, ale ještě lepší je si koupit sypký vit. C. Ale přiznám se, že jsem musela obejít asi 5 lékáren, než jsem ho sehnala.

  • Danuše | 10. 10. 2006 14:53

    Chleba je výborný, přidala jsem ořechy, slunečnicová a dýňová semínka. Tabletu celaskonu jsem lehce rozdrobila do vody. Má napomáhat lepšímu kynutí celozrnných chlebů. A ta jahodová příchuť celaskonu fakt nebyla vůbec znát:-)

  • Maruš | 5. 10. 2006 14:35

    Nikdy jsem ještě nepekla s vit.C.Koupit obyčejný Celaskon,nebo něco jiného?A pak tu tabletu rozdrtit,nebo nechat tak?Taky by mě zajímalo,z jakého důvodu se tam přidává.Poradíte?Děkuji moc.

  • cácorka | 15. 8. 2006 16:53

    Moc ráda bych domácí chleba vyzkoušela, ale nemám pekárnu :-( Mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak dlouho a na jakou teplotu by se dal upéct v běžné elektrické troubě? Děkuji :-)

  • Lenka S | 20. 7. 2006 19:11

    I já mám Etu, peču to na programu č.5 - celozrnný a je to bez problémů.

  • Sarka | 18. 7. 2006 16:02

    Prosim, mohl/a byste zde popsat, jak Vas Wholewheat program v Panasonicu pece? Tj. kolikrat program hnete testo a jak dlouho ho nechava kynout. Ja mam ETU a tam program na 5 hodin neni.... Diky S.

  • Melánia Fialová | 12. 5. 2006 10:22

    Chlieb som vyskúšala, je výbornýá, ale pridala by som nabudúce slnečnicové semienka a sézam. Čerstvý je vynikajúci a nedá sa porovnať s kúpeným.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Máslo Sůl Sušené mléko Tableta vitamínu C Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Bublanina II.

Bublanina II.

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
37
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
29
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
22
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
21
Domácí chleba bez hnětení
Domácí chleba bez hnětení

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Chléb 100% celozrnný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact