V hlubším rendlíku zahřejeme olej, přidáme pórek a smažíme asi 10 minut (jen do změknutí pórku). Ke konci smažení přidáme k pórku najemno nasekaný česnek. Přilijeme vývar a přivedeme do varu. Rendlík přiklopíme, zmírníme teplotu a vaříme zvolna dalších 5 minut. Poté polévku odstavíme a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme ji dohladka, přelijeme do mísy a dáme vychladit do lednice.
2
Těsně před podáváním si připravíme avokádo. Překrojíme je napůl a vyjemme pecku. vydlabeme dužinu a propasírujeme ji (přes nerezové či nylonové sítko). Avokádové pyré spolus jogurtem, nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou přidáme do polévky. Dosolíme a dopepříme dle chuti.
3
Polévku můžeme podáváme v miskách, kde ji můžeme dozdobit plátky limetky, snítkou koriandru a několika kostkami ledu.
4
Ačkoliv postup přípravy vypadá složitě, polévka je za chvíli uvařená a v horkých dnech náramně osvěží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kate
|13. 2. 2011 15:13
Perfektní! vynechala jsem koryandr i ten bílý jogurt, ono jak se ta polévka rozmixuje, tak je dost hustá i tak...stačí osolit a je fakt dobrá i tak :-) během deseti minut se po ní slehla zem 8-)