Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na plátky nakrájené maso, okmínujeme, osolíme, opepříme a necháme asi minutu restovat. Nalijeme horký vývar, přidáme chléb a vaříme asi 40 minut.
2
Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme 1 a 1/2 lžíce mouky rozmíchané v troše vody, pivo a česnek a povaříme. Procedíme, dochutíme, vrátíme maso a krátce prohřejeme. Příloha: houskový knedlík, rýže nebo brambory.
Bujón místo vývaru - pozor na sůl, žádné cedění na konec (samé dobroty - je to škoda), česnek těsně před podáváním, výborné s chlebem. Dnes jsem to dělal po druhé a super!!! Díky autore!
Zasima
|9. 11. 2010 18:02
Tak jsem to spáchala a je to mňam!!!!Celá rodinka slintá a voní....no báječně. <3
Jana Remková
|10. 1. 2008 10:49
Tak dovařeno,je to moc dobré.Chleba jsem nestrouhala,nakrájela na kostičky a použila jsem černé pivo.Velice dobrá chuť omáčky,jakoby s chutí chleba.Omáčku jsem zcedila , nerozvařený chleba propasírovala. Dávám za 1 Jana
Jana Remková
|9. 1. 2008 20:14
Tak,tohle vepřové vyzkouším hned zítra.Autor zde nepíše,zda máme vařit 40 minut v tlakovém hrnci,ale předpokládám,že ne,tak si nějak poradím a pak se vrátím k hodnocení.Jana