hrnek
čokoládové kaštany
nastrouhané, nalámané nebo jinak rozdrobené na menší kousky
300
g
hořká čokoláda
čím víc kakaa tím lépe
150
g
máslo
Postup přípravy receptu
1
Prvně si ve vodní lázni rozpustíme máslo a hořkou čokoládu na hustý krém, který necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
2
Poté do hmoty zašleháme vejce a cukr. (V originálním receptu je cukru více, doporučuji přidat podle toho, jak hořkou čokoládu použijete. Toto množství je na čokoládu na vaření.)
3
Postupně přimícháme i sypké suroviny. Podotýkám, že množství chilli záleží na chuti, uvedené množství pálí velmi zlehka. Kdo má rád pálivé, klidně může přidat. Do těsta nakonec opatrně přimícháme na kousky nastrouhané nebo nakrájené kaštany.
4
Teď máme hotové těsto, ze kterého budeme péct sušenky. Nabíráme přibližně 1 polévkovou lžíci těsta, které klademe na plech. Během pečení se sušenky roztáhnou, tak doporučuji nechat mezi nimi dostatečně místa. Pečeme na 180° přibližně 12-13 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
5
Sušenky se dají jíst i dva až tři dny po upečení, nám ale nejvíce chutnají první den. Spojení chilli s čokoládou je velmi dobré, vyzkoušejte, určitě nebudete litovat. ;)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|18. 12. 2016 18:11
Chilli jsem tam víceméně sypala :-), nakonec tam skončilo tak 3 lžíce. A bylo to po upečení skvostné. Jen bych dávala na plech malou lžičkou, z té polévkové lžíce to byly spíše sušeny než sušenky..
jeanne
|21. 1. 2014 08:29
podle velikosti plechu na 3-4 plechy, s tím, že jsem pekla asi 12-14 sušenek na plechu. Já jsem to pekla podle receptu a chutnalo nám to, čokoláda se k chilli opravdu hodí. Akorát máme doma asi docela málo pálivé chilli, tak tam nebylo moc cítit. Tak příště trochu přidám :-)
Měla bych dotaz - zdá se mi, že těch surovin je tam hodně - na kolik to vyjde sušenek? a není to moc čokoládové s půl hrnkem kakaa, hrnkem led. kaštanů a 300g čokolády?