Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku dle chuti, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na hustotu guláše), nakonec přidáme prolisovaný česnek a už nevaříme.
Toto je taková rychlá verze chilli con carne, vůbec bych ji nezatracovala. Ne vždycky je čas a chuť namáčet fazole, loupat rajčata a krájet zeleninu. Ale co tomuhle receptu opravdu chybí je kukuřice. Občas vařím něco podobného, ale ještě přidávám žampiony a nakrájenou čerstvou papriku. Výborná je vegetariánská varianta, do které se dá místo masa drcená soja.
Petra Schrammova
|24. 9. 2010 17:05
nu coz vyzkousime a uvidime-konzerv neni nikdy dost :-)
jah rastafari
|13. 9. 2007 09:49
Lidi,cim se to krmite? Sama konzerva a instantni zelenina! Nedivila bych se,kdybyste uprednostnovali i i instantni zvirata v plechu... Ja osobne uprednostnuji 500g hov.masa,200g fazoli ,cerstva rajcata papriku,chilli papricky j apenos ,sul pepr,cerstva bazalka oregano tymian,hromada cibule,cesnek. V kotli dusit cele odpoledne,nakonec pridam na talir chladnou zakysanou smetanu.Dobrou chut vyborne i s velkymi noky jak o o prilohou