Je to výborné, vždycky toho navařím kotel a stejně je to hnedka pryč:) :-D
Vážně věříte tomu, že instatní jíška je pouze směs pšeničné mouky a oleje? A proto taky vydrží v krabici při pokojové teplotě klidně půl roku, aniž by se s ní cokoli stalo? Všechny instatní pokrmy obsahují vysoké množství konzervantů, barviv a korigens vůní. Nehledě na to, že lidský organismus vše, co je chemicky upraveno a konzervováno velmi špatně tráví - zkrátka si s tímto "chemickým mixem" neumí poradit. Nejlepší, co pro sebe a svoje dítě můžete udělat je, jak již napsala Tereza, vařit z čerstvých potravin!!!
Milá Terezo, směs koření na rozdíl od jednotlivých druhů koření popisovaných v receptu obsahuje navíc pouze sůl, podobně instantní jíška je pouze pšeničná mouka s rostliným olejem. Tak netuším o jaké chemii to mluvíte. S pozdravem Martina
směs koření a instantní jíška - =-O hmm tak to muselo být chutné - více chemie zařídí už jen masox. Tím bych teda své dítě nekrmila, zkuste to vařit z červstvých surovin, je to chutnější a hlavně zdravější! S pozdravem Tereza.
Moc dobré. Použila jsem směs koření přímo na chilli con carne, nedávala jsem majoránku (nějak mi to k tomuto jídlu nepasovalo) a trošku jsem zahustila šťávu instantní jíškou. Příště určitě vyzkouším přímo s popisovaným kořením, aby to mohl baštit i prcek (tomu to udělám bez chilli).
Bylo to straaaaaššššně dobrý. Paní Květa zaslouží velkou pochvalu. Je to velmi srozumitelně napsané, takže to zvládne každý. Hrozně nám to chutnalo, skoro jsem to snědla celé sama. Jen tu čokoládu jsem tam nedala, ale příště budu odvážnější... Místo obyč. fazolí jsem tam dala fazole v omáčce s kukuřicí. Nemělo to prostě chybu. Jednoduché a moc dobré.
Báječný! Nedávala jsem papriku ani kmín, zato koření jsem tam dala spoustu, chilli, pepř, koření na mletá masa, majoránku, oregáno, sladkou i pálivou papriku a česnek jsem raději přidala až k masu, bojím se, že mi jinak zhořkne. Ale je to lahoda. Podávala jsem se suchými pečenými brambory a přítelovi v bochníku chleba.
Také doporučuji. Autorka akorát při opisování zapomněla na: TAJNÝ TIP.....Čokoláda – to je váš překvapivý trumf! Jakákoli tmavá čokoláda (mléčná i hořká) totiž chilli con carne rázem promění ve skutečnou specialitu. Stačí, když místo lžíce cukru přidáte do hrnce zároveň s fazolemi jeden nebo dva čtverečky. Ale pozor, nepřežeňte to – přece nechcete, aby typické masité jídlo získalo čokoládovou příchuť! http://www.apetitonline.cz/recepty_search_result.html
Také doporučuji. Autorka akorát při opisování zapomněla na: TAJNÝ TIP.....Čokoláda – to je váš překvapivý trumf! Jakákoli tmavá čokoláda (mléčná i hořká) totiž chilli con carne rázem promění ve skutečnou specialitu. Stačí, když místo lžíce cukru přidáte do hrnce zároveň s fazolemi jeden nebo dva čtverečky. Ale pozor, nepřežeňte to – přece nechcete, aby typické masité jídlo získalo čokoládovou příchuť! http://www.apetitonline.cz/recepty_search_result.html
Dělám celkem pravidelně, moc dobré, doporučuji :-)
Moc nam to chutnalo,delala jsem presne podle receptu .Je to bezva napsane,tak,ze to zvladne i uplny zacatecnik.Pani Kvete davam velikou jednicku s hvezdickou:))
Chilli je u nas oblibene jidlo. Pritel ho miluje a navstevy taky. Ja Dava 1 konzervu bilych fazoli v tomate, 1 konzervu fialovych fazoli v chilli omacce a z koreni davam krome chilli taky jeste bobkove listy a nove koreni a trosicku pepre, misto majoranky oregano... ci¨bule klidne 2-3, cesnek vynechavam..