Den předem si namočníme fazole. Maso si umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl, rozetřený česnek a dusíme. Na zbytku tuku zvlášť podusíme drobně nakrájenou cibuli a rajčata (můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku). Přidáme k masu společně s fazolemi, které den předem namočíme, přimícháme drobně nakrájenou šunku a udusíme doměkka. Nakonec okořeníme kořením a oreganem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena
|30. 3. 2007 13:10
Tak si to tak pekně prčítám, mooooc dobrý recept.Dělám také ale bez šunky. Reakce "Jeffly": proč by tam měla být podle názvu kukuřice?! Přece chilli con carne znamená chilli s masem.... Tak nevím, možná mi něco uteklo.
Špinka
|5. 10. 2006 17:40
Kupuji chilli con carne od Vitany,je to vlastne jiz pripravena smes koření a stojí cca 12,-. Pridate jen mlete maso,cibuli,kukurici a fazole a nakonec zakysanou smetanu. Je to moooc výborné.
jeffy
|14. 8. 2006 12:41
Jenom malý dotaz: Když je napsané "chilli con carne", tak by tam měla být kukuřice, nebo ne?Já to dělám se směsi koření Chili con Carne. A fazole z konzervy a taky rajčata oloupaná a posekaná z konzervy, je to rychlejší :-) a hlavně moc cibule!
Anonym
|7. 6. 2006 17:31
Moc nám to chutnalo.Děláváme často i s barevnýma fazolema