• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne
Napište svůj komentář k receptu

Chilli con carne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 42
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • petželka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 0,50
      lžička chilli
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • bobkový list
    • 0,50
      lžička oregáno
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g fazole
    • 2
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu.
2
Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželku, koření, sůl a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivan | 21. 6. 2016 17:08

    Mám rád Chilli con Carne ale když jsem uviděl úvodní fotku začal jsem hledat jiný recept:D:D

  • hanuman | 7. 4. 2016 18:35

    nejsou,jenom zmeknou....rozvarit fazole:D? to snad ani nejde ne!?

  • Jana | 11. 10. 2015 11:28

    Není lepší tam dát fazole až ke konci,nejsou pak rozvařené?

  • Paja | 29. 9. 2015 07:58

    Tak tohle je naprosto skvělé. Nevím teda jaké chilli přesně do toho dáváte, ale dala jsem Habanero a musela jsem dávku zvýšit na celou lžičku, ale pokud je to Buth Jolokia tak tu půlku lžičky chápu, možná i méně, je pravda, že přítel ještě dosypával, ale ten už má plechový jazyk. Po dvou hodinách se to zredukuje opravdu tak na dvě dávky, ale my se olizovali až za ušima. Skvělý recept <3

  • Uncool | 7. 11. 2014 09:50

    Popravde jsem zmaten, v pravem Chili con carne (ano, psano jen s jednim l) by preci fazole a rajcata nemela byt. :-\

  • arnošt | 1. 7. 2013 10:30

    čokoládu jo ? dobře vám jeb.

  • Demon | 10. 12. 2012 10:24

    S tou čokoládou bych to ale moc nepřeháněl. Dal jsem tam 4-5 čtverečků kvalitní hořké čokolády na vaření do plného velikého hrnce a bylo to v tom cítit až moc. Dal bych tak 1-2 čtverečky.

  • Jarouš | 1. 12. 2012 20:47

    Nejvíc mi vadí, že se prý připravuje recept. Ten je přece předložen, připravuje se pokrm!!!

  • Jana | 2. 11. 2012 13:19

    Moc dobré, až mě to překvapilo... Ale 2 hodiny jsem to nedusila teda :-P

  • dagmar motlová | 9. 3. 2010 22:07

    kupte černé fazole, dají se použít rovnou z plechu, dávám ještěkukuřici, bobek, papričky jalapeňo, a kys.smetanu na zjemnění, zahustit rozdrc.kukuř.lupínky, a nakonec kousek hořké čoko, vychytávka z kurzu vaření, nebojte se toho!dát do tortil, sypat sýrem, ještě kysku, zabalit a ohřát nebo zapéct, tak to je žrádlo!!

  • Petule B. | 9. 3. 2010 18:26

    Přesně takto ho dělám i já, ještě navíc přidávám mletý kmín a koření Chilli con carne (Kotányi), je dost povedené. Někdy si také vypomohu rajčaty z plechovky. U nás se po chilli chlapi můžou utlouct :) Výborný recept!

  • Lenka Neznámá | 12. 2. 2009 11:26

    TORTILLAS: 500 g hladké pšeničné mouky, 6 lžic oleje, 280 ml vody, 10 ml soli. Do mouky se solí zamícháme olej, vlejeme horkou vodu. Zpracujeme těsto. Ukrajujeme malé kousky, vyválíme velmi tenkou placku. Pečeme na suché, rozpálené pánvi krátkou dobu.Pozn. Tenhle recept jsem jen okopírovala z jiného receptu. Zkoušela jsem je a byly opravdu výborné.

  • Jana Vesela | 28. 8. 2007 15:58

    Muzu se zepat, jak delate tortily?

  • Mirka Mikulaskova | 10. 4. 2007 17:49

    Dobry, ale chybi vam tam jeste mlety kmin, jinak tady na Floride se da koupit hotovy SLOPPY JOE SAUCE, ktery je vyrobeny prave z cibule, zelene papriky a rajcat, mozna je k dostani i u vas. varime to deckam ve skole k obedu a podavame v hamburgerovych bulkach, jak jinak v Americe, zejo?

  • zvonek | 23. 3. 2007 11:27

    doporučuji použít místo mletého hovězího roštěnou nakrájenou na nudličky, které necháme proležet přes noc v oleji s citronovým prpřem. Rajčata a papriky jsou zbytečné. Zanikne výrazná chuť fazolí s masem.

  • Janiac | 24. 1. 2007 16:39

    mám ještě rychlejší variantu- na osmahnuté maso přidám koupené lečo, rajčatový protlak (v nouzi trochu kečupu) a fazole v plechovce v tomatové omáčce (jediný poživatelný tesco výrobek). je to sice šizené, ale co byste chtěli- udělala jsem si z toho "kolejní" recept :-D

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 11:50

    Zkuste někdy toto jídlo udělat z kvalitního hovězího, nakrájeného na nudličky. Tam doba varu bude opravdu cca 2 hodiny, ale na mleté maso mi přijde dost dlouho.

  • Tančí Mezi Pomeranči | 1. 11. 2006 11:44

    Opravdu výborné, taky jsem přidala protlak, maso dusím dvě hodinky, podávám s tortilou i s rýží a je to fakt skvělá bašta :-))

  • Franky | 12. 9. 2006 12:54

    2 hodiny dusenia su na poriadne premiesanie chuti zo vsetkych ingrediencii. V tomto jedle dost prevladaju koreniny. Napodobne napr. Bolognska omacka na cestoviny sa vari 2 hodiny a pritom ingrediencie su hotove za 20-30.

  • Anonym | 14. 8. 2006 11:56

    taky nechapu proc 2h, mlety je hotovy za pul hodky

  • Libor | 25. 1. 2006 06:34

    Rajčata nejdřív spařím a oloupu, zdá se mi to bez těch slupek lepší. Uvařené fazole přidávám až ke konci.

  • Zuzka | 19. 12. 2005 12:22

    Diky za skvely recept. Dusila jsem hodinu a pul. Misto zdlouhaveho vareni fazoli jsem pridala fazole v plechovce. Tortilly jsou opecene za chvilku. Jeste jsem pridala strouhany syr a bylo to labuzo...

  • Já :) | 17. 9. 2005 16:46

    Dusit určitě 2 hodiny.

  • naxu | 13. 9. 2005 22:40

    Chutnalo i rodilemu Mexicanovi! Nechala jsem dusit 2 hodiny, jako priloha opekane kukuricne torilly. Mnamka!

  • Karel Š | 27. 5. 2005 15:18

    Dělám to z kostek masa, takže po osmahnutí masa osmahnu papriku a podleju. Další pokračování je až je maso hotové. Papriku dám na konci, aby zůstala tužší a fazole nechávám jen prohřát.

  • Klára | 5. 2. 2005 11:10

    Mě to moc chutnalo, přidávám ještě 2-3 malé konzervy rajčatového protlaku. Nechávám to taky dusit minimálně dvě hodiny, 20 minut je málo.

  • honza | 3. 2. 2005 14:07

    nedalo by se to sežrat s Tortilou??

  • . . | 2. 10. 2004 15:48

    Nedusíme 2 hodiny, jenom 20 minut!Máte to trochu popletené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky Chilli con carne
Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Smažení Vaření Restování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli Cibule Fazole Mleté maso - hovězí Oregáno Paprika - sladká Pepř mletý Petželka Rajčata Rostlinný olej Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Lepenice

Lepenice

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

60
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
54
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
42
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Chili con carne
Chili con carne
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s kukuřicí
chili-medové paličky
chili-medové paličky
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli con carne IV.
Chilli con carne IV.
Chilli con carne od Camm
Chilli con carne od Camm
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact