Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu.
2
Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželku, koření, sůl a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivan
|21. 6. 2016 17:08
Mám rád Chilli con Carne ale když jsem uviděl úvodní fotku začal jsem hledat jiný recept:D:D
hanuman
|7. 4. 2016 18:35
nejsou,jenom zmeknou....rozvarit fazole:D? to snad ani nejde ne!?
Jana
|11. 10. 2015 11:28
Není lepší tam dát fazole až ke konci,nejsou pak rozvařené?
Paja
|29. 9. 2015 07:58
Tak tohle je naprosto skvělé. Nevím teda jaké chilli přesně do toho dáváte, ale dala jsem Habanero a musela jsem dávku zvýšit na celou lžičku, ale pokud je to Buth Jolokia tak tu půlku lžičky chápu, možná i méně, je pravda, že přítel ještě dosypával, ale ten už má plechový jazyk. Po dvou hodinách se to zredukuje opravdu tak na dvě dávky, ale my se olizovali až za ušima. Skvělý recept <3
Uncool
|7. 11. 2014 09:50
Popravde jsem zmaten, v pravem Chili con carne (ano, psano jen s jednim l) by preci fazole a rajcata nemela byt. :-\
arnošt
|1. 7. 2013 10:30
čokoládu jo ? dobře vám jeb.
Demon
|10. 12. 2012 10:24
S tou čokoládou bych to ale moc nepřeháněl. Dal jsem tam 4-5 čtverečků kvalitní hořké čokolády na vaření do plného velikého hrnce a bylo to v tom cítit až moc. Dal bych tak 1-2 čtverečky.
Jarouš
|1. 12. 2012 20:47
Nejvíc mi vadí, že se prý připravuje recept. Ten je přece předložen, připravuje se pokrm!!!
Jana
|2. 11. 2012 13:19
Moc dobré, až mě to překvapilo... Ale 2 hodiny jsem to nedusila teda :-P
dagmar motlová
|9. 3. 2010 22:07
kupte černé fazole, dají se použít rovnou z plechu, dávám ještěkukuřici, bobek, papričky jalapeňo, a kys.smetanu na zjemnění, zahustit rozdrc.kukuř.lupínky, a nakonec kousek hořké čoko, vychytávka z kurzu vaření, nebojte se toho!dát do tortil, sypat sýrem, ještě kysku, zabalit a ohřát nebo zapéct, tak to je žrádlo!!
Petule B.
|9. 3. 2010 18:26
Přesně takto ho dělám i já, ještě navíc přidávám mletý kmín a koření Chilli con carne (Kotányi), je dost povedené. Někdy si také vypomohu rajčaty z plechovky. U nás se po chilli chlapi můžou utlouct :) Výborný recept!
Lenka Neznámá
|12. 2. 2009 11:26
TORTILLAS: 500 g hladké pšeničné mouky, 6 lžic oleje, 280 ml vody, 10 ml soli. Do mouky se solí zamícháme olej, vlejeme horkou vodu. Zpracujeme těsto. Ukrajujeme malé kousky, vyválíme velmi tenkou placku. Pečeme na suché, rozpálené pánvi krátkou dobu.Pozn. Tenhle recept jsem jen okopírovala z jiného receptu. Zkoušela jsem je a byly opravdu výborné.
Jana Vesela
|28. 8. 2007 15:58
Muzu se zepat, jak delate tortily?
Mirka Mikulaskova
|10. 4. 2007 17:49
Dobry, ale chybi vam tam jeste mlety kmin, jinak tady na Floride se da koupit hotovy SLOPPY JOE SAUCE, ktery je vyrobeny prave z cibule, zelene papriky a rajcat, mozna je k dostani i u vas. varime to deckam ve skole k obedu a podavame v hamburgerovych bulkach, jak jinak v Americe, zejo?
zvonek
|23. 3. 2007 11:27
doporučuji použít místo mletého hovězího roštěnou nakrájenou na nudličky, které necháme proležet přes noc v oleji s citronovým prpřem. Rajčata a papriky jsou zbytečné. Zanikne výrazná chuť fazolí s masem.
Janiac
|24. 1. 2007 16:39
mám ještě rychlejší variantu- na osmahnuté maso přidám koupené lečo, rajčatový protlak (v nouzi trochu kečupu) a fazole v plechovce v tomatové omáčce (jediný poživatelný tesco výrobek). je to sice šizené, ale co byste chtěli- udělala jsem si z toho "kolejní" recept :-D
Hana Rožníčková
|1. 11. 2006 11:50
Zkuste někdy toto jídlo udělat z kvalitního hovězího, nakrájeného na nudličky. Tam doba varu bude opravdu cca 2 hodiny, ale na mleté maso mi přijde dost dlouho.
Tančí Mezi Pomeranči
|1. 11. 2006 11:44
Opravdu výborné, taky jsem přidala protlak, maso dusím dvě hodinky, podávám s tortilou i s rýží a je to fakt skvělá bašta :-))
Franky
|12. 9. 2006 12:54
2 hodiny dusenia su na poriadne premiesanie chuti zo vsetkych ingrediencii. V tomto jedle dost prevladaju koreniny. Napodobne napr. Bolognska omacka na cestoviny sa vari 2 hodiny a pritom ingrediencie su hotove za 20-30.
Anonym
|14. 8. 2006 11:56
taky nechapu proc 2h, mlety je hotovy za pul hodky
Libor
|25. 1. 2006 06:34
Rajčata nejdřív spařím a oloupu, zdá se mi to bez těch slupek lepší. Uvařené fazole přidávám až ke konci.
Zuzka
|19. 12. 2005 12:22
Diky za skvely recept. Dusila jsem hodinu a pul. Misto zdlouhaveho vareni fazoli jsem pridala fazole v plechovce. Tortilly jsou opecene za chvilku. Jeste jsem pridala strouhany syr a bylo to labuzo...
Já :)
|17. 9. 2005 16:46
Dusit určitě 2 hodiny.
naxu
|13. 9. 2005 22:40
Chutnalo i rodilemu Mexicanovi! Nechala jsem dusit 2 hodiny, jako priloha opekane kukuricne torilly. Mnamka!
Karel Š
|27. 5. 2005 15:18
Dělám to z kostek masa, takže po osmahnutí masa osmahnu papriku a podleju. Další pokračování je až je maso hotové. Papriku dám na konci, aby zůstala tužší a fazole nechávám jen prohřát.
Klára
|5. 2. 2005 11:10
Mě to moc chutnalo, přidávám ještě 2-3 malé konzervy rajčatového protlaku. Nechávám to taky dusit minimálně dvě hodiny, 20 minut je málo.
honza
|3. 2. 2005 14:07
nedalo by se to sežrat s Tortilou??
. .
|2. 10. 2004 15:48
Nedusíme 2 hodiny, jenom 20 minut!Máte to trochu popletené.