• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne
Napište svůj komentář k receptu

Chilli con carne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 43
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 500
      g rajčata
    • petželka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 0,50
      lžička chilli
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • bobkový list
    • 0,50
      lžička oregáno
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g fazole
    • 2
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu.
2
Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželku, koření, sůl a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivan | 21. 6. 2016 17:08

    Mám rád Chilli con Carne ale když jsem uviděl úvodní fotku začal jsem hledat jiný recept:D:D

  • hanuman | 7. 4. 2016 18:35

    nejsou,jenom zmeknou....rozvarit fazole:D? to snad ani nejde ne!?

  • Jana | 11. 10. 2015 11:28

    Není lepší tam dát fazole až ke konci,nejsou pak rozvařené?

  • Paja | 29. 9. 2015 07:58

    Tak tohle je naprosto skvělé. Nevím teda jaké chilli přesně do toho dáváte, ale dala jsem Habanero a musela jsem dávku zvýšit na celou lžičku, ale pokud je to Buth Jolokia tak tu půlku lžičky chápu, možná i méně, je pravda, že přítel ještě dosypával, ale ten už má plechový jazyk. Po dvou hodinách se to zredukuje opravdu tak na dvě dávky, ale my se olizovali až za ušima. Skvělý recept <3

  • Uncool | 7. 11. 2014 09:50

    Popravde jsem zmaten, v pravem Chili con carne (ano, psano jen s jednim l) by preci fazole a rajcata nemela byt. :-\

  • arnošt | 1. 7. 2013 10:30

    čokoládu jo ? dobře vám jeb.

  • Demon | 10. 12. 2012 10:24

    S tou čokoládou bych to ale moc nepřeháněl. Dal jsem tam 4-5 čtverečků kvalitní hořké čokolády na vaření do plného velikého hrnce a bylo to v tom cítit až moc. Dal bych tak 1-2 čtverečky.

  • Jarouš | 1. 12. 2012 20:47

    Nejvíc mi vadí, že se prý připravuje recept. Ten je přece předložen, připravuje se pokrm!!!

  • Jana | 2. 11. 2012 13:19

    Moc dobré, až mě to překvapilo... Ale 2 hodiny jsem to nedusila teda :-P

  • dagmar motlová | 9. 3. 2010 22:07

    kupte černé fazole, dají se použít rovnou z plechu, dávám ještěkukuřici, bobek, papričky jalapeňo, a kys.smetanu na zjemnění, zahustit rozdrc.kukuř.lupínky, a nakonec kousek hořké čoko, vychytávka z kurzu vaření, nebojte se toho!dát do tortil, sypat sýrem, ještě kysku, zabalit a ohřát nebo zapéct, tak to je žrádlo!!

  • Petule B. | 9. 3. 2010 18:26

    Přesně takto ho dělám i já, ještě navíc přidávám mletý kmín a koření Chilli con carne (Kotányi), je dost povedené. Někdy si také vypomohu rajčaty z plechovky. U nás se po chilli chlapi můžou utlouct :) Výborný recept!

  • Lenka Neznámá | 12. 2. 2009 11:26

    TORTILLAS: 500 g hladké pšeničné mouky, 6 lžic oleje, 280 ml vody, 10 ml soli. Do mouky se solí zamícháme olej, vlejeme horkou vodu. Zpracujeme těsto. Ukrajujeme malé kousky, vyválíme velmi tenkou placku. Pečeme na suché, rozpálené pánvi krátkou dobu.Pozn. Tenhle recept jsem jen okopírovala z jiného receptu. Zkoušela jsem je a byly opravdu výborné.

  • Jana Vesela | 28. 8. 2007 15:58

    Muzu se zepat, jak delate tortily?

  • Mirka Mikulaskova | 10. 4. 2007 17:49

    Dobry, ale chybi vam tam jeste mlety kmin, jinak tady na Floride se da koupit hotovy SLOPPY JOE SAUCE, ktery je vyrobeny prave z cibule, zelene papriky a rajcat, mozna je k dostani i u vas. varime to deckam ve skole k obedu a podavame v hamburgerovych bulkach, jak jinak v Americe, zejo?

  • zvonek | 23. 3. 2007 11:27

    doporučuji použít místo mletého hovězího roštěnou nakrájenou na nudličky, které necháme proležet přes noc v oleji s citronovým prpřem. Rajčata a papriky jsou zbytečné. Zanikne výrazná chuť fazolí s masem.

  • Janiac | 24. 1. 2007 16:39

    mám ještě rychlejší variantu- na osmahnuté maso přidám koupené lečo, rajčatový protlak (v nouzi trochu kečupu) a fazole v plechovce v tomatové omáčce (jediný poživatelný tesco výrobek). je to sice šizené, ale co byste chtěli- udělala jsem si z toho "kolejní" recept :-D

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 11:50

    Zkuste někdy toto jídlo udělat z kvalitního hovězího, nakrájeného na nudličky. Tam doba varu bude opravdu cca 2 hodiny, ale na mleté maso mi přijde dost dlouho.

  • Tančí Mezi Pomeranči | 1. 11. 2006 11:44

    Opravdu výborné, taky jsem přidala protlak, maso dusím dvě hodinky, podávám s tortilou i s rýží a je to fakt skvělá bašta :-))

  • Franky | 12. 9. 2006 12:54

    2 hodiny dusenia su na poriadne premiesanie chuti zo vsetkych ingrediencii. V tomto jedle dost prevladaju koreniny. Napodobne napr. Bolognska omacka na cestoviny sa vari 2 hodiny a pritom ingrediencie su hotove za 20-30.

  • Anonym | 14. 8. 2006 11:56

    taky nechapu proc 2h, mlety je hotovy za pul hodky

  • Libor | 25. 1. 2006 06:34

    Rajčata nejdřív spařím a oloupu, zdá se mi to bez těch slupek lepší. Uvařené fazole přidávám až ke konci.

  • Zuzka | 19. 12. 2005 12:22

    Diky za skvely recept. Dusila jsem hodinu a pul. Misto zdlouhaveho vareni fazoli jsem pridala fazole v plechovce. Tortilly jsou opecene za chvilku. Jeste jsem pridala strouhany syr a bylo to labuzo...

  • Já :) | 17. 9. 2005 16:46

    Dusit určitě 2 hodiny.

  • naxu | 13. 9. 2005 22:40

    Chutnalo i rodilemu Mexicanovi! Nechala jsem dusit 2 hodiny, jako priloha opekane kukuricne torilly. Mnamka!

  • Karel Š | 27. 5. 2005 15:18

    Dělám to z kostek masa, takže po osmahnutí masa osmahnu papriku a podleju. Další pokračování je až je maso hotové. Papriku dám na konci, aby zůstala tužší a fazole nechávám jen prohřát.

  • Klára | 5. 2. 2005 11:10

    Mě to moc chutnalo, přidávám ještě 2-3 malé konzervy rajčatového protlaku. Nechávám to taky dusit minimálně dvě hodiny, 20 minut je málo.

  • honza | 3. 2. 2005 14:07

    nedalo by se to sežrat s Tortilou??

  • . . | 2. 10. 2004 15:48

    Nedusíme 2 hodiny, jenom 20 minut!Máte to trochu popletené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky Chilli con carne
Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Smažení Vaření Restování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli Cibule Fazole Mleté maso - hovězí Oregáno Paprika - sladká Pepř mletý Petželka Rajčata Rostlinný olej Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
25
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Miss Czech Republic 2025 Linda Górecká: Rozchod s přítelem!

Miss Czech Republic 2025 Linda Górecká: Rozchod s přítelem!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Chili con carne
Chili con carne
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s kukuřicí
chili-medové paličky
chili-medové paličky
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli Con Carne - mexická specialita
Chilli con carne IV.
Chilli con carne IV.
Chilli con carne od Camm
Chilli con carne od Camm
  • Recepty.cz
  • Chilli con carne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact