ks
zelená chilli paprička
(V Čechách lze použít pálivé slovenské papriky)
1
stroužek
česnek
1
ks
rajče
velké
1
ks
cibule
Menší
500
ml
zakysaná smetana
slunečnicový olej
Trocha
sůl
Postup přípravy receptu
1
Papriky orestujeme na suché pánvi, tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do sklovata. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Chvilku dusíme, aby se rajče začalo zozpouštět,přidáme česnek a oloupané chilli papriky "natrhané" na proužky od špičky dolů (restováním papriky změknou, jadřinec se dá krásně vyjmout a papriky dobře natrhat). Pokud zůstanou na paprice nějaká semínka nevadí, omáčka alespoň víc pálí. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme tak 5 minutek probublat. Dochutíme solí.
2
Omáčka se hodí k masu, jako teplý dressing. Výborná je s pouze pečenými brambory. Nebo se dá jíst samostatně s tortillou. Fantazii se meze nekladou :-)