Tento recept pochází z USA, konkrétně z New Jersey, kde se vaří skoro v každé restauraci. Vypadá z části italsky, to proto, že jeho základ do Ameriky přivezli italští přistěhovalci a američané si to pak ještě vylepšili.
2
Takže připravíme si větší hlubší pánev (vše budeme postupně dělat na stejné pánvi). Klobásu nakrájíme na kostičky a opečeme, než se vysuší, dáme ji stranou, výpek si slijeme vedle do misky.
3
Dále nakrájíme očištěná kuřecí prsa na kostičky, obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem, na pánev si dáme olivový olej, rozpálíme a opečeme kuře dohněda, poté opět vyndáme a dáme bokem.
4
Mouka pravděpodobně nasála všechen olej na pánvi, proto trochu oleje přidáme a orestujeme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka. Opět vyndáme a dáme bokem.
5
Dále odjádříme a nasekáme papriku a dáme na pánev, zprudka opékáme, asi po minutě přidáme odjádřenou a nadrobno nasekanou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. To vše chvíli orestujeme a opět dáme bokem.
6
Uvaříme brambory ve slané vodě (cca 15 minut) a nakrájíme na kostky, vodu z brambor si ponecháme. Brambory opečeme dohněda stále na téže pánvi.
7
Ve vodě z brambor si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, scedíme a vodu si ponecháme.
8
Všechny suroviny vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáče, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Zalijeme rajčatovým pyré, trochou vody od brambor a těstovin, výpekem z klobásy, zakápneme trochou octa, důkladně promícháme, zasypeme nastrouhaným parmazánem a dáme tak na 30 minut zagratinovat do trouby.