• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cherry rajčátka "Confit"
Napište svůj komentář k receptu

Cherry rajčátka "Confit"

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cherry rajčátka "Confit"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg cherry rajčátka
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • cukr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rajčátka omyjeme, rozpulíme a pokládame na plech těsně vedle sebe řezem nahoru.
2
Osolíme, pocukrujeme, posypeme kořením a opepříme, přidáme česnek nakrajený na plátky. Nakonec bohatě pokapeme olivovým olejem. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 150°C na 1 hodinu.
3
Můžeme podávat za tepla i za studena. Rajčátka jsou výborná jak na topince, tak s čerstvým pečivem. Dále je můžeme i přimíchat k uvařeným těstovinám, chutově jsou velice výrazná. V lednici vydrzi i tyden.
4
Vyraz "confit" pochazi z francouzskeho "confire" - uchovat, konzervovat. Jiz od stredoveku byla pouzivana technika uchovavani ovoce v cukru, slovem confit Francouzi oznacuji napriklad maso uchovano v tuku, zeleninu nalozenou v octe, ancovicky nakladane v soli. Potraviny podstoupi pomaly a zaroven jednoduchy proces upravy a mohou byt uchovany po delsi dobu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

Cherry rajčata s olivami

Cherry rajčata s olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 9. 8. 2013 08:29

    Zbožňuji rajčata na všechny způsoby a toto je delikatesa. <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • ZOEN | 9. 11. 2012 18:16

    Velikanska dobrota!

  • Leckéši Monika | 9. 8. 2012 12:49

    Výborné jak teplé tak i studené. Dělala jsem z normálních rajčat a vůbec to nevadilo. Díky

  • ivculastoki | 16. 1. 2012 10:48

    Skvělá dobrota, receptík zaslouží jedině za 1!!!! ;-)

  • Sára Pěchová | 16. 1. 2012 07:22

    Nám chutnala hodně moc :-* , názvy neřeším.

  • Anonymous | 14. 1. 2012 08:51

    xq

  • pippiva
    pippiva | 12. 1. 2012 14:46

    Dekuji za vycerpavajici informace, ja jsem recept jednoduse prevzala od me italske rodiny, kde tchyne je nazyva "pomodorini canditi" ( kandovana rajcatka) a svagrova jim rika prave "confit". Pravdu maji obe. Doplnim do receptu :-)

  • Tatu | 12. 1. 2012 10:37

    pan Michal Klíma na www.hostovka.cz k výrazu CONFIT Já osobně nic nemám proti cizím názvům jídel, nebo cizím názvům kuchařských technik, ba naopak, ale pokud v některém mém textu použiji výraz o kterém si myslím, že není obecně známý, tak ho zpravidla popíši. Nicméně někteří čeští odborníci, kteří píši jídelní lístky, si zřejmě libují ve výrazech, které nejenom že ani sami neumí vyslovit, ale jejichž význam by popsat neuměli ani kdyby chtěli. Nemám na mysli výraz jako je například „raut“, který i když vypadá cize, vlastně cizí není, protože nikde ve světě vlastně ani nikdo neví co to je. Mám na mysli výrazy jako například „confit“ který je v současné době velice módní a který, pokud já vím, se nikdo ani nenamáhá vysvětlit, a tak se o to pokusím já. Confit (vyslov “confi“) je francouzský odborný kulinářský výraz pro označení potravin, které byly ponořeny do nějaké hmoty jednak pro chuť, ale i a za účelem konzervace. Takto upravená potravina může být uskladněná v chladnu po několik týdnů. Tato technika je jedním z nejstarších konzervačních způsobů známá pod tímto názvem obzvláště v Jiho-západní Francii, ale i v Česku je pod názvem „zapékání potravin v sádle“ používané od nepaměti. Tento výraz má původ ve francouzském slovese confire (konzervování), které má vlastně původ v latinském (conficere), znamenající „vyrábět, dělat, připravovat. Tento výraz byl prvně používán ve středověku pro ovoce které bylo vařené a konzervované v cukru. Masité confity Nejpopulárnější masitý confit ve Francii je confit d´oie, nebo confit de canárd (husí nebo kachní stehno zapečené v sádle) které stejně tak jako cassoulet, se prodává dokonce konzervované. Maso, nejčastěji kachní, nebo husí, se po osolení a okořenění pomalu vaří zcela ponořené do vlastního vyškvařeného sádla, ve kterém se po uvaření nechá zvolna vychladnut. Krocani a vepřové se dělá také tak. Confit je dnes na českých jídelních lístcích všech těch rádoby „lepších“ restaurací považováno za něco mimořádného, ale přesně tak jak to dělala moje babička a maminka, a nedělaly z toho žádnou vědu, jenomže tomu neříkali confit. Ovocné confity Ococné confity, kandované ovoce (celé ovoce, nebo jeho kousky) je konzervováno v cukru. Ovoce musí být zcela nasáklé cukrem. Malé ovoce jako třešně jsou candované celé, zatím co velké ovoce jako například melouny jsou krájeny na kousky. autor: Michael Klima na stránkách www.hostovka.cz

  • pippiva
    pippiva | 1. 3. 2011 16:21

    Nahodou jsem objevila tuto otazku,omlouvam se ,ze odpovidam az ted.Cesnek jen sem tam na rajcatko,na provoneni. :-)

  • Zuzka | 24. 2. 2011 14:17

    Můžu se jen zeptat - ty plátky česneku se dávají přímo do jednotlivých rajčátek nebo se pokládají na plech jen na provonění?

  • recepty73
    recepty73 | 22. 2. 2011 19:20

    ...tuhle dvacetiminutovou rychlovku dělám s nivou na česnekové těstoviny,Dášo. ,,Confit,, je něco úplně jiného ... ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 2. 2011 18:15

    Tak tohle mám moc ráda, poprvé jsem jedla kdysi dávno ve Španělsku, kde to bylo nedílnou součástí švédských stolů. Od té doby si to dělám i doma, výborný lehký a zdravý recept ;-)

  • magdaj | 12. 1. 2011 11:11

    to znám a dělám,je to výborné :-)

  • pippiva
    pippiva | 10. 11. 2010 15:03

    Daso,jelikoz se pecou na 150°C(protoze se nemaji zapect ani pripalit),tak ta hodina je tak akorat.V podstate by se mely jakoby "vysusit".Dokonce je nekdo dela na 130°C 2 hodiny.Je to tradicni italsky recept.

  • Dáša | 10. 11. 2010 09:53

    není hodina trochu moc? já dělám něco podobného z normálních rajčat nebo cuket na plátky, navrch ještě sypu sýrem, zapeču tak 2Omin, někdy jen do mikra na pár minut, když je hlad, mohu doporučit!

  • Jarka O. | 5. 11. 2010 21:10

    Ukládám, moc se mi to líbí ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Cukr Olivový olej Oregáno Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
19
Vepřové kousky na paprice
Vepřové kousky na paprice
18
Cibulovo-česneková plec
Cibulovo-česneková plec

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Velkolepá StarDance Tour začala, ale... Rozporuplné reakce!

Velkolepá StarDance Tour začala, ale... Rozporuplné reakce!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Další doporučené recepty:

Cheesecake z červeného pomeranče
Cheesecake z červeného pomeranče
Cheesecake z domácí lučiny
Cheesecake z domácí lučiny
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…
Chia dezert s mangem
Chia dezert s mangem
Chia dezert s pomerančem
Chia dezert s pomerančem
  • Recepty.cz
  • Cherry rajčátka "Confit"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact