• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cherry rajčátka "Confit"
Napište svůj komentář k receptu

Cherry rajčátka "Confit"

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cherry rajčátka "Confit"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg cherry rajčátka
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • cukr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rajčátka omyjeme, rozpulíme a pokládame na plech těsně vedle sebe řezem nahoru.
2
Osolíme, pocukrujeme, posypeme kořením a opepříme, přidáme česnek nakrajený na plátky. Nakonec bohatě pokapeme olivovým olejem. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 150°C na 1 hodinu.
3
Můžeme podávat za tepla i za studena. Rajčátka jsou výborná jak na topince, tak s čerstvým pečivem. Dále je můžeme i přimíchat k uvařeným těstovinám, chutově jsou velice výrazná. V lednici vydrzi i tyden.
4
Vyraz "confit" pochazi z francouzskeho "confire" - uchovat, konzervovat. Jiz od stredoveku byla pouzivana technika uchovavani ovoce v cukru, slovem confit Francouzi oznacuji napriklad maso uchovano v tuku, zeleninu nalozenou v octe, ancovicky nakladane v soli. Potraviny podstoupi pomaly a zaroven jednoduchy proces upravy a mohou byt uchovany po delsi dobu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

Cherry rajčata s olivami

Cherry rajčata s olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 9. 8. 2013 08:29

    Zbožňuji rajčata na všechny způsoby a toto je delikatesa. <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • ZOEN | 9. 11. 2012 18:16

    Velikanska dobrota!

  • Leckéši Monika | 9. 8. 2012 12:49

    Výborné jak teplé tak i studené. Dělala jsem z normálních rajčat a vůbec to nevadilo. Díky

  • ivculastoki | 16. 1. 2012 10:48

    Skvělá dobrota, receptík zaslouží jedině za 1!!!! ;-)

  • Sára Pěchová | 16. 1. 2012 07:22

    Nám chutnala hodně moc :-* , názvy neřeším.

  • Anonymous | 14. 1. 2012 08:51

    xq

  • pippiva
    pippiva | 12. 1. 2012 14:46

    Dekuji za vycerpavajici informace, ja jsem recept jednoduse prevzala od me italske rodiny, kde tchyne je nazyva "pomodorini canditi" ( kandovana rajcatka) a svagrova jim rika prave "confit". Pravdu maji obe. Doplnim do receptu :-)

  • Tatu | 12. 1. 2012 10:37

    pan Michal Klíma na www.hostovka.cz k výrazu CONFIT Já osobně nic nemám proti cizím názvům jídel, nebo cizím názvům kuchařských technik, ba naopak, ale pokud v některém mém textu použiji výraz o kterém si myslím, že není obecně známý, tak ho zpravidla popíši. Nicméně někteří čeští odborníci, kteří píši jídelní lístky, si zřejmě libují ve výrazech, které nejenom že ani sami neumí vyslovit, ale jejichž význam by popsat neuměli ani kdyby chtěli. Nemám na mysli výraz jako je například „raut“, který i když vypadá cize, vlastně cizí není, protože nikde ve světě vlastně ani nikdo neví co to je. Mám na mysli výrazy jako například „confit“ který je v současné době velice módní a který, pokud já vím, se nikdo ani nenamáhá vysvětlit, a tak se o to pokusím já. Confit (vyslov “confi“) je francouzský odborný kulinářský výraz pro označení potravin, které byly ponořeny do nějaké hmoty jednak pro chuť, ale i a za účelem konzervace. Takto upravená potravina může být uskladněná v chladnu po několik týdnů. Tato technika je jedním z nejstarších konzervačních způsobů známá pod tímto názvem obzvláště v Jiho-západní Francii, ale i v Česku je pod názvem „zapékání potravin v sádle“ používané od nepaměti. Tento výraz má původ ve francouzském slovese confire (konzervování), které má vlastně původ v latinském (conficere), znamenající „vyrábět, dělat, připravovat. Tento výraz byl prvně používán ve středověku pro ovoce které bylo vařené a konzervované v cukru. Masité confity Nejpopulárnější masitý confit ve Francii je confit d´oie, nebo confit de canárd (husí nebo kachní stehno zapečené v sádle) které stejně tak jako cassoulet, se prodává dokonce konzervované. Maso, nejčastěji kachní, nebo husí, se po osolení a okořenění pomalu vaří zcela ponořené do vlastního vyškvařeného sádla, ve kterém se po uvaření nechá zvolna vychladnut. Krocani a vepřové se dělá také tak. Confit je dnes na českých jídelních lístcích všech těch rádoby „lepších“ restaurací považováno za něco mimořádného, ale přesně tak jak to dělala moje babička a maminka, a nedělaly z toho žádnou vědu, jenomže tomu neříkali confit. Ovocné confity Ococné confity, kandované ovoce (celé ovoce, nebo jeho kousky) je konzervováno v cukru. Ovoce musí být zcela nasáklé cukrem. Malé ovoce jako třešně jsou candované celé, zatím co velké ovoce jako například melouny jsou krájeny na kousky. autor: Michael Klima na stránkách www.hostovka.cz

  • pippiva
    pippiva | 1. 3. 2011 16:21

    Nahodou jsem objevila tuto otazku,omlouvam se ,ze odpovidam az ted.Cesnek jen sem tam na rajcatko,na provoneni. :-)

  • Zuzka | 24. 2. 2011 14:17

    Můžu se jen zeptat - ty plátky česneku se dávají přímo do jednotlivých rajčátek nebo se pokládají na plech jen na provonění?

  • recepty73
    recepty73 | 22. 2. 2011 19:20

    ...tuhle dvacetiminutovou rychlovku dělám s nivou na česnekové těstoviny,Dášo. ,,Confit,, je něco úplně jiného ... ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 2. 2011 18:15

    Tak tohle mám moc ráda, poprvé jsem jedla kdysi dávno ve Španělsku, kde to bylo nedílnou součástí švédských stolů. Od té doby si to dělám i doma, výborný lehký a zdravý recept ;-)

  • magdaj | 12. 1. 2011 11:11

    to znám a dělám,je to výborné :-)

  • pippiva
    pippiva | 10. 11. 2010 15:03

    Daso,jelikoz se pecou na 150°C(protoze se nemaji zapect ani pripalit),tak ta hodina je tak akorat.V podstate by se mely jakoby "vysusit".Dokonce je nekdo dela na 130°C 2 hodiny.Je to tradicni italsky recept.

  • Dáša | 10. 11. 2010 09:53

    není hodina trochu moc? já dělám něco podobného z normálních rajčat nebo cuket na plátky, navrch ještě sypu sýrem, zapeču tak 2Omin, někdy jen do mikra na pár minut, když je hlad, mohu doporučit!

  • Jarka O. | 5. 11. 2010 21:10

    Ukládám, moc se mi to líbí ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Cukr Olivový olej Oregáno Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

78
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…
73
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
44
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Cheesecake z červeného pomeranče
Cheesecake z červeného pomeranče
Cheesecake z domácí lučiny
Cheesecake z domácí lučiny
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…
Chia dezert s mangem
Chia dezert s mangem
Chia dezert s pomerančem
Chia dezert s pomerančem
  • Recepty.cz
  • Cherry rajčátka "Confit"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact