Vezmeme cherry rajčata a každé v misce zmáčkneme, aby prasklo. Opatrně pod dlaní, aby nebyla špinavá celá kuchyně. Poté vezmeme olivy a odpeckujeme je. Poměr mezi rajčaty a olivami necháme na každém z vás podle toho, co má radši. Poté opepříme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem. Nesolit!, rajčata si vezmou sůl z oliv. Dále nasypeme něco málo oregána. Nakrájíme chilli papričku, množství podle toho, jak kdo má rád ostré. Nakonec asi tak půl hrsti nasekané čerstvé bazalky. Vše smícháme a dáme alespoň na hodinu odstát do lednice. Před vyndáním nakrájíme ciabattu a lehce ji opečeme. Na talíř dáme hotový salát, šťávu však necháme v misce. Vezmeme mozarellu, trochu ji roztrháme a položíme na salát. Pak na ní vylijeme šťávu z misky. Celé posypeme parmezánem a zakápneme trochou olivového oleje.
2
Podáváme s ciabattou nebo jen tak. Je to výborné, lehké a zároveň syté. Výborné k vínku.
Tak z tohoto salátu jsem byla úplně nadšená. Nepřeplácaný a bez majonéz, tatarek a jiných poděsů. Navíc chválím i autora, že si dal práci hezky rozepsat postup a neodbyl to jenom suchým "všechno smícháme".
Moc nám chutnal! I když teda chilli paparičky jsme zvládly jen čtvrtinu