• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z domácí lučiny
Napište svůj komentář k receptu

Cheesecake z domácí lučiny

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cheesecake z domácí lučiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      ks bílý jogurt tučný 400-500 g
    • 2
      ks zakysaná smetana 400-500 g
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks citron větší
    • 120
      g cukr krupice
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      balení sušenky máslové

Postup přípravy receptu

1
Den před pečením si připravíme základ na náplň: smícháme jeden velký tučný jogurt a jednu velkou zakysanou smetanu, nalijeme do cedníku vyloženého jemným plátnem, rohy plátna přehneme přes směs, aby se nám na to neprášilo a necháme cca 24 hodin vykapat syrovátku.
2
Druhý den rozdrtíme máslové sušenky najemno (nejlépe rozsekáme v mixéru), smícháme s rozpuštěným máslem a směs rozprostřeme do dortové nebo vyšší koláčové formy o průměru 24-26 cm vyložené pečícím papírem (na dně). Jemně upěchujeme nejlépe malým válečkem na těsto.
3
Vykapanou hustou směs na náplň vyklopíme z plátna do mísy. Pokud je vykapané směsi méně než 500 g, doplníme ji měkkým tvarohem na požadované množství. Pak vešleháme vejce, cukr, jeden vanilkový cukr a šťávu vymačkanou z jednoho citrónu. Hmotu rozprostřeme na korpus ze sušenek a koláč dáme péci do trouby předehřáté na 180°C asi na 30 minut, dokud nezačnou okraje koláče lehce zlátnout, střed zůstává částečně pořád jakoby nedopečený.
4
Druhou velkou zakysanou smetanu smícháme s 2 kusy vanilkového cukru a rozetřeme na předpečený koláč. Vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 10 minut. Pak troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní koláč trochu vychladnout, aby nepopraskal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a chutně

Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarkoo | 13. 2. 2015 13:04

    Ještě dodávám, že nejlepší je tento Cheesecake až druhý den po vychlezení v ledničce. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Dezerty Dopolední svačina Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citron Cukr krupice Máslo Sušenky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Muffinky

Muffinky

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

116
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
92
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
86
Dýňová tortila
Dýňová tortila
80
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
69
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 24. 6. 2025: Koho čeká úspěšný pracovní den a kdo zažije příjemné setkání?

Denní horoskop na úterý 24. 6. 2025: Koho čeká úspěšný pracovní den a kdo zažije příjemné setkání?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz  Svědectví nejmladšího syna Alaina Delona (†88): Mlátil mou mámu i další partnerky!

Svědectví nejmladšího syna Alaina Delona (†88): Mlátil mou mámu i další partnerky!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake z červeného pomeranče
Cheesecake z červeného pomeranče
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčátka "Confit"
Cherry rajčátka "Confit"
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami
Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z domácí lučiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact