• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z červeného pomeranče
Napište svůj komentář k receptu

Cheesecake z červeného pomeranče

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cheesecake z červeného pomeranče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sušenky be-be půl balíčku (např. kakaové, můžete ale i jiné)
    • 5
      ks cukrářské piškoty
    • 40
      g máslo
    • 3
      lžíce cukr
  • Náplň
    • 750
      g měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks červený pomeranč
    • 170
      g cukr krystal
    • 100
      g zakysaná smetana
    • vanilka lžička extraktu, půl lžičky pasty nebo semínka z poloviny lusku

Postup přípravy receptu

1
Sušenky a cukrářské piškoty rozdrťte najemno - neměly by tam být žádné výraznější větší kousky. Smíchejte s cukrem, lžičkou pomerančového extraktu a rozpuštěným máslem. Pořádně promíchejte. Těsto by se mělo při stisku v dlani trochu lepit. Kulatou dortovou formu o průměru asi 20-24 cm vymažte máslem a natlačte na ní vrstvu těsta. Ta by měla být vysoká 0,5 - 1 cm. Dejte péct do předehřáté trouby na 5 minut na 180°C. Vyjměte.
2
Mezitím si připravte náplň. Smíchejte tvaroh, kysanku, cukr, vejce i žloutek, vanilku a půl lžičky pomerančového extraktu a mixérem šlehejte, dokud nebude směs nadýchanější. Nastrouhejte kůru z pomeranče a vymačkejte z něj šťávu a opatrně, ale pořádně vmíchejte do tvarohové směsi. Nalijte na krustu a pečte na 170°C cca 30-35 minut. Nebo dokud povrch celého dortu nebude lehce nazlátlý. Nechte vychladnout.
3
Pozn.: Recept na pomerančový extrakt naleznete na mém profilu, ale není nutné ho přidávat.
4
Místo červeného pomeranče můžete použít i klasický.
5
Při pečení by se vám měl dort "nafouknout" (já to měla až k hornímu okraji vyobrazené formy) - to částečně opadne, jakmile ho vyndáte z trouby.
6
Já použila formu na quiche o průměru 28 cm a náplně jsem dělala 2/3 uvedeného množství - proto je na obrázku nižší. Pokud dodržíte dávkování, měl by vám vyjít krásně vysoký cheesecake. Pokud se rozhodnete snížit dávku (např. na polovinu), nezapomeňte také snížit dobu pečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chia dezert z červeného pomeranče

Chia dezert z červeného pomeranče

Meruňky nebo pomeranče v rohlíku

Meruňky nebo pomeranče v rohlíku

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Mixování Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený pomeranč Cukr Cukr krystal Cukrářské piškoty Máslo Měkký tvaroh Sušenky BE-BE Vanilka Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Cheesecake s passion fruit omáčkou
Cheesecake s passion fruit omáčkou
Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake se slaným karamelem
Cheesecake z domácí lučiny
Cheesecake z domácí lučiny
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčata s olivami
Cherry rajčátka "Confit"
Cherry rajčátka "Confit"
  • Recepty.cz
  • Cheesecake z červeného pomeranče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact