Sušenky rozdrtíme válečkem ještě zabalené (drť nemusí být úplně jemná), pak vysypeme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem. Ochutíme skořicí, případně vanilkovým cukrem.
2
Na dno dortové formy (23-26 cm v průměru) vložíme kolo pečícího papíru a namačkáme sušenkovou hmotu. Stěny formy vymažeme máslem. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme tvaroh a žervé nebo mascarpone, ochutíme vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou a šťávou.
3
Tvarohovou směs vlijeme do formy a v předehřáté formě zvolna pečeme cca 60 minut, až se náplň nelepí na špejli. Pak necháme vychladnout - střed náplně, který vyběhl do výše se nyní trochu propadne. Konzumujeme po vychladnutí, ale ještě lépe za dva dny, až se koláč uleží v lednici.
4
Vzhledem k tomu, že existují DIA BeBe sušenky Dobré ráno, lze vyrobit i DIA varianty s uměllým sladidlem (Clara nebo Sorbit) nebo alespoň s ovocným cukrem. Sušenkové dno bych pak raději udělala tenčí (pouze z 2-3 balíčků).
Jinak to ale vypadá jako ten, který jsem dělala. Nepoužila jsem BEBE sušenky, ale karamelové sušenky. A rozhodně Mascarpone!!! Cheesecake je super moučník :-) Hodím foto :-)