• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cheesecake III.
Napište svůj komentář k receptu

Cheesecake III.

autor: palenda
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cheesecake III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g lučina bez příchuti - nebo Mascarpone (lze i kombinovat)
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 170
      g sušenky (až 200g) - příp. jakékoli Vaše oblíbené sušenky bez náplně
    • 70
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      ks citronová šťáva (z půlky citronu)

Postup přípravy receptu

1
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.
2
Pak smícháme Lučinu (příp. mascarpone), zakys. smetanu, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
3
Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
4
Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější).
5
Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

Malinový cheesecake s mandlemi

Malinový cheesecake s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Julča | 2. 9. 2015 18:21

    Dnes jsem zkoušela, vynikající a postup je přesný, vypadá a chutná opravdu výborně! Nahoru jsem dala smíchanou smetanu se zakysanou a do ní maliny a bylo to famózní! O:-)

  • Eliška | 8. 11. 2014 18:26

    Dobrý večer, včera jsem zkoušela Váš cheesecake. Koupila jsem Mascarpone a smíchala ho s tvarohem, jelikož mě šokovalo že Lučina je dražší než zmíněné Mascarpone. :-! Na cheesecake jsem udělala malinové želé. No musím říct, VYNIKAJÍCÍ !!! <3 Celá rodina se oblizovala. Výborný recept. Děkuji :-[

  • Uzolka | 21. 8. 2013 21:13

    Tak jsem dnes recept zkousela poprve a spodek je nejakej rozblacenej a dokonce pri peceni z cheesecaku neco vyteklo do trouby...no nevim nevim, mame divnou troubu, tak to asi svedu na ni, ze to malo upekla =-O

  • Sabilla | 7. 6. 2013 12:26

    Výhodou je, že lučina je o hodně levnější než philadelphia, ze kterého se <a href="http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/">cheesecake</a> normálně dělá. Takže pro mě super recept

  • kuchařka12 | 14. 4. 2013 09:43

    poprvé jsem to dělala a jeto výborné

  • Ivet | 10. 3. 2013 20:00

    Já ho dělám z ricotty a je perfektní :-)

  • Sona Pajma | 12. 1. 2013 20:07

    Uz jsem ho delala trikrat :-) .... mnamka O:-)

  • palenda | 20. 11. 2012 13:50

    No, tak to je super, že se povedl :-))

  • vera | 19. 10. 2012 22:38

    tak je k mému úžasu PERFEKTNÍ <3

  • vera | 19. 10. 2012 20:23

    zrovna jsem ho udělala,ale po otevření trouby se na mě vyvalilo docela dýmu,tak mám obavu jestli ten spodek není spálený.......měl se po těch 10 minutách nechat vychladnout?......já to na něj nalila hned a šup zpět do trouby.... O:-) tak uvidíme....přinejhorším sníme jenom náplň :-\

  • Petra | 2. 8. 2012 13:59

    Tak teď se ještě naučit gramatiku a máte vyhráno!!! :-$

  • Julinka | 3. 3. 2012 20:24

    Cheesecake jsem udělala z tvarohu a dala do něj maliny. Vísledek byl skvělí (sušenky Clubky)

  • Sabina | 7. 12. 2011 19:54

    Byl výborný, dala jsem na půl Lučinu s tvarohem, příště zkusim dát navrh ještě jahody a želé :-)

  • Veronika | 29. 11. 2011 17:33

    Byl výborný, chutnal všem doma i v práci. sušenek jsem dala 1 a půl balení Bebéček, másla víc, aby to drželo a nerozpadalo se to.

  • Pinky Gee | 24. 9. 2011 21:03

    Mám dortovou formu 28x3cm a sušenek málo a směsi hodně. Poradila jsem si, ale chci vidět, jak to dopadne. O:-)

  • Betty Blue
    Betty Blue | 10. 8. 2011 20:48

    Výbornej, jen se mi dost rozpadal..

  • Vlastislav | 17. 7. 2011 13:26

    To je skvělý, když člověk hledá recept, tak se vždy najde nějaká kravka, která řeší pravopis cizích slov a ne recept samotný.. :'(

  • Michaela | 24. 6. 2011 13:45

    Výýýbornýýý vynikajííícíí dělala jsem poprvé z mascarpone a byl važně skvělýý, dcera měla narozeniny a moc si ho kdysi přála ochutnat..díky za recept!!! :-\ ;-)

  • Michaela Páleníčková | 5. 9. 2009 17:08

    Zkoušela jsem nedávno udělat z tvarohu (ve folii) namísto Lučiny a taky to bylo dobré, ale mně osobně víc chutnal z Lučiny. Manžel říkal, že příště mám zkusit půl napůl tvaroh s lučinou. Taky jsem vyfotila, takže brzy přidám fotku.

  • Vilemina Vilhelmová | 29. 8. 2009 17:50

    proboha, když už nevíte, jak se cizí slova píší, najděte si to někde ve slovníku! Doufám, že Di a jiné potrefené husy zase zareagují

  • Frantiska :) | 24. 8. 2009 09:54

    Niobe tak to jsi o hodne prisla ... je na nej spousta receptu a chutnaly mi skoro vsechny

  • niobe nightingale | 23. 8. 2009 15:29

    to je zvláštní, já jsem myslela, že cheesecake je slanej, silně zapáchající koláč, který se jí hlavně v americe...

  • Andrea Ohlsson | 22. 8. 2009 22:46

    Miso, pisu ze Svedska. Tady ve Skandinavii si vyrobi ten "syr" sami. Staci na to 1 l mleka a pridat do nej syrovatka. Stane se z toho takovy jako tvaroh.

  • Petule B. | 22. 8. 2009 20:15

    Tak tohle bude určitě vynikající! Zítra na to skočím...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Cheesecake
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Lučina Máslo Moučkový cukr Sušenky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

91
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
56
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
56
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
53
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka …
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Cheesecake čokoládový
Cheesecake čokoládový
Cheesecake do skleničky
Cheesecake do skleničky
Cheesecake do skleničky podle Máma peče doma
Cheesecake do skleničky podle Máma peče…
Cheesecake IV.
Cheesecake IV.
Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA
Cheesecake jednoduše podle Alberta -…
Cheesecake Pedro dortíčky s jahodovo - čokoládovou polevou
Cheesecake Pedro dortíčky s jahodovo -…
  • Recepty.cz
  • Cheesecake III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact