Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo přizpůsobte množství ingrediencí a čas pečení. Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy. Stěny potřete máslem a vysypte cukrem krystal. Formu zvenku zabalte do dvojité vrstvy alobalu tak, aby zakrýval dno i stěny (k tomu budete potřebovat větší formát alobalu). Bude se péct ve vodní lázni, tak aby se voda nedostala dovnitř.
2
Sušenky si nadrťte na jemno. Smíchejte s cukrem, kokosem a rozpuštěným máslem. Natlačte prsty na dno. Pečte cca 5 minut na 170 °C.
Ananas rozmixujte. Na náplň smíchejte v robotu s nástavcem na hnětení těsta tvarohy, kokosové mléko (nemusíte se bát, že to bude moc řídké - v plechovce s kokosovým mlékem je poměrně dost pevnější části), ananasové pyré, kokos a cukr. Směs by měla být jen lehce našlehaná, ale hlavně hladká. Pak přidejte mouku a pořádně smíchejte. Po jednom přidávejte vejce a promíchejte. V této fázi nechcete "přešlehat", aby se dort při pečení nevypoulil a nepopraskal.
4
Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty. Celou formu vložte do většího (mělkého) pekáčku. Do pekáčku nalijte vařící vodu cca do výšky 5–7 cm. Ve výsledku by to mělo vypadat jako kulatá forma v "lázni".