Děkuji za recept, poprvé jsem udělala se sušenkama Bebe oříškovýma, protože jsem jiné doma neměla, a od té doby to dělám jenom s něma, je to moc dobrý. Másla dávám asi 2x tolik (což je možná kvůli těm jiným sušenkám). V receptu mi akorát chyběla informace, na kolik stupňů mám dat troubu, ale našla jsem to někde, tak dávám na 180. A taky dávám Paloučky :d
Povedlo se super. Chtěla jsem udělat něco,abych to mohla dát dětem do školy, tak jsem to dala do papírových košíčků na muffiny, místo Lučiny použila 2 tvarohy a do sušenek trochu víc másla - a je to moc chutné! Doporučuji, určitě ještě někdy udělám.
taky sem recept poněkud upravil ale jako výchozí recept super 1) chce to daleko více másla 2) dávám obyčejné piškoty 3) dávám jak citronovou kuru tak štávu z 1noho citonu 4) palouček z Lídlu mi příjde chutově vhodnější
Neví někdo jakou lžíci citrónove stavi. =-O .
Pravý cheesecake se dělá z philadelfie
hodne jsem to pozměnila,ale fantazii se meze nekladou,přidala jsem 125g masla,,350g tvarohu,mascarpone,2 pol.lžíce pudinkoveho prášku,,,,,rum a rum,do susšenek i do kremu,a pak pul hodiny po upečeni nechala v troubě,zavřene,,,,,,,,,,,,,,,,super,jak říkam fantaziii se meze nekladou
davam,125g masla,do kremu nasypu trochu pudinkoveho prasku,po upeceni necham v zavrene troube jeste pul hodky
Ja ho dělám uz dlouho a nikdy ne sklamal vždy měl veliký úspěch..sice maličko to mam změněny...zrovna ho delam ;-) 8-)
Cake je výborný, ale rozhodně víc másla :-\ jinak mi to vubec nedrží...
Dobrý den, myslíte, že je možné tento dort šlehat bez šlehače - tím myslím, že dort chci dělat v nevybavené kuchyní, tím pádem pouze s metličkou. ?? Děkuji za každou radu. :-)
Prosím Vás, na kolik má být předehřáta trouba? 160°C?
Ten, kdo tam dal ten recept je pěknej blb. Nechápu jak se to někomu mohlo povést a chutnat mu to. Celej jsem ho musel předělat. Fakt hnus! :-$
Moc dobře nechápu, jak se to mohlo se sušenkami promíchat. Sušenky nesmíte do formy jen tak nasypat, forma jimi musí být vyložená - tzn. sušenkovou směs mačkáme co nejvíc na dno a trošku do stran. Musí být do formy namačkaná. Tak vytvoří pevný podklad (jako např. těsto) a nesmíchá se vám, ať byste dělala cokoliv.
Tak jsem to dneska vyzkoušela a hrůza, někde se musela stát chyba :'( . Sušenky jsem rozdrtila a zalila máslem a dala do formy,lučinu s vejci,cukrem jsem vyšlehala (bylo to tekutý - jako mléko) a nalila jsem to na sušenky - všechno se mi promíchalo =-O .Lila jsem to tam opatrně.Teď je to v troubě,ale už vím, že to nebude vypadat,jak na obrázku.......
Včera jsem dělala, dnes ochutnáváme - je naprosto výborný! :-* Jen másla je potřeba víc, 30 g určitě na "provlhčení" sušenek nestačí...
Zajimalo by me jak dlouho ma byt cheescake v lednici... Potvurka ne a ne ztuhnout. Delala jsem ho ze dvou polotucnych tvarohu + slehacka , kerou jsem napred vyslehala a na top jahody s zelatinou. Susenky - 100 g Bebe + 100 g - piskoty a maslo, chutove vynikajici, ale opravdu to nevypada jako dort:))) Nemate nekdo napad jak udrzet testo pohromade? Preferuji nedavat do trouby.
Madlenko, Philadelphia NENI pomazankove maslo! A uz vubec ne chutove! Philadelphia se da v CR nahradit Lucinou. Nejlepsi je vsak Zerve.
Jen podle amerického receptu mojí bývalé domácí smíchám pom máslo vejce zakysanku a ještě šlehačku rovnou. je to pravda kaloričtější, ale stojí to za to.ještě mám malé vylepšení sušenek. používám oříškové bebe a přidám muškátový oříšek a trochu sušeného zázvoru. když je po ruce javorový sirup tak 2 lžíce k tomu a nemá to chybu.
philadelphia je pomazánkové máslo. Sama ho používám a je to perfektně jemné
Pri priprave tohoto bajecneho dortu jsem pouzila susenky Lotusky, jejich skoricova chut dodala dortu vynikajici chut, misto luciny davam 3 tvarohy a pecu hned dohromady s drobeckovym zakladem. chvili pred dokoncenim zaliju zakys. smetanou, necham chvili zapect a az kdyz ho vyndam z trouby, huste posypu skorici.Je vyborny.
Ludmilka, recept z Elle - je fakt fantastický, mám ho odložený a pošlem Vám ho na email....:)
Tak nevim, jestli bych se pustila pouzit pomazankove maslo. Mam dojem, ze je rodil, pouzit pomazankove maslo jako krem, nebo ten krem pak peci. Mozna, ze nekdo ma s tim uz zkusenost a podeli se.
Připadá mi, že Philadelphia by mohla být nahrazena spíš pomazánkovým máslem.. Když jsem byla v USA, dělala jsem třeba Tiramisu po česku právě z Philadelphie. Ale je to jen můj názor. ;-)
Tento recept je z Marianne. Originalni americky cheesecake se pece z Philadelphie, cemuz je podle me v nasich podminkach Lucina nebo jakykoliv podobny smetanovy syr, blize nez tvaroh. Moje zkusenost je, ze se susenky nerozpadnou, pokud je jich spravne tenka vrstva jen po dne formy a jsou pevne upechovany. Nektere recepty na cheesecake (napriklad z Apetitu) uvadeji pomer masla a susenek 1:2.
Když jsem pekla originální americký cheescake (recept byl asi z Elle), základ ze sušenek se mi rozpadl. Vůbec to nevadilo, bylo to velmi dobré, na rozdíl od tohoto receptu byl z tvarohu,bez skořice a poleva ze zakysané smetana byla rozmíchaná se šťávou z limetky a s cukrem. Recept jsem bohužel ztratila.
Naopak, ta tvarohova napln se ma nasknout do drobecku, jinak spolu vubec nedrzi. Predpokladam, ze ve vasi verzi je patrne vice masla. Ja pouzivam grahamove susenky (maji v prodejnach zdrave vyzivy) nebo BeBe Dobre rano.
Nevim jak autor receptu, ale po vylozeni formy smesi ze susenek a masla se to ma nejprve dat do trouby na 20 minut zapeci, aby se tvarohova lita napln nenasakla do susenek, ale zustala jako testo. Jako susenky jsem pouzila esicka.