• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 340
      g lučina
    • 120
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 225
      g zakysaná smetana
    • 2
      lžíce cukr
    • skořice
    • 200
      g sušenka

Postup přípravy receptu

1
Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno formy. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou, vejci a vlejeme na připravené dno. Dáme péct na 20 minut. Poté lehce poprášíme skořicí a necháme vychladnout. Povrch přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se 2 lžičkami cukru a vrátíme na 5 minut do trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Malinový cheesecake s mandlemi

Malinový cheesecake s mandlemi

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavlina | 20. 1. 2017 10:12

    Děkuji za recept, poprvé jsem udělala se sušenkama Bebe oříškovýma, protože jsem jiné doma neměla, a od té doby to dělám jenom s něma, je to moc dobrý. Másla dávám asi 2x tolik (což je možná kvůli těm jiným sušenkám). V receptu mi akorát chyběla informace, na kolik stupňů mám dat troubu, ale našla jsem to někde, tak dávám na 180. A taky dávám Paloučky :d

  • kopalka | 21. 9. 2016 22:55

    Povedlo se super. Chtěla jsem udělat něco,abych to mohla dát dětem do školy, tak jsem to dala do papírových košíčků na muffiny, místo Lučiny použila 2 tvarohy a do sušenek trochu víc másla - a je to moc chutné! Doporučuji, určitě ještě někdy udělám.

  • ledovmuz | 5. 4. 2016 08:51

    taky sem recept poněkud upravil ale jako výchozí recept super 1) chce to daleko více másla 2) dávám obyčejné piškoty 3) dávám jak citronovou kuru tak štávu z 1noho citonu 4) palouček z Lídlu mi příjde chutově vhodnější

  • vikit | 17. 2. 2016 12:53

    Neví někdo jakou lžíci citrónove stavi. =-O .

  • KaRa | 22. 2. 2015 22:47

    Dělala jsem přesně podle receptu a skvěle drží, chutná. :-)) :-*

  • vaření | 8. 10. 2014 18:26

    Pravý cheesecake se dělá z philadelfie

  • helenka | 22. 9. 2014 13:58

    hodne jsem to pozměnila,ale fantazii se meze nekladou,přidala jsem 125g masla,,350g tvarohu,mascarpone,2 pol.lžíce pudinkoveho prášku,,,,,rum a rum,do susšenek i do kremu,a pak pul hodiny po upečeni nechala v troubě,zavřene,,,,,,,,,,,,,,,,super,jak říkam fantaziii se meze nekladou

  • helis | 22. 9. 2014 13:48

    davam,125g masla,do kremu nasypu trochu pudinkoveho prasku,po upeceni necham v zavrene troube jeste pul hodky

  • Zuzac | 18. 1. 2014 20:13

    Ja ho dělám uz dlouho a nikdy ne sklamal vždy měl veliký úspěch..sice maličko to mam změněny...zrovna ho delam ;-) 8-)

  • cook | 23. 5. 2013 21:06

    Cake je výborný, ale rozhodně víc másla :-\ jinak mi to vubec nedrží...

  • Ljuba | 5. 2. 2013 23:19

    Dobrý den, myslíte, že je možné tento dort šlehat bez šlehače - tím myslím, že dort chci dělat v nevybavené kuchyní, tím pádem pouze s metličkou. ?? Děkuji za každou radu. :-)

  • Radek | 2. 2. 2013 17:51

    Prosím Vás, na kolik má být předehřáta trouba? 160°C?

  • Martin | 20. 10. 2012 19:54

    Ten, kdo tam dal ten recept je pěknej blb. Nechápu jak se to někomu mohlo povést a chutnat mu to. Celej jsem ho musel předělat. Fakt hnus! :-$

  • Šmudla Kuchtík | 1. 9. 2012 19:49

    Fakt super!

  • Nadik | 15. 4. 2012 15:24

    Moc dobře nechápu, jak se to mohlo se sušenkami promíchat. Sušenky nesmíte do formy jen tak nasypat, forma jimi musí být vyložená - tzn. sušenkovou směs mačkáme co nejvíc na dno a trošku do stran. Musí být do formy namačkaná. Tak vytvoří pevný podklad (jako např. těsto) a nesmíchá se vám, ať byste dělala cokoliv.

  • Monika | 29. 1. 2012 16:33

    Tak jsem to dneska vyzkoušela a hrůza, někde se musela stát chyba :'( . Sušenky jsem rozdrtila a zalila máslem a dala do formy,lučinu s vejci,cukrem jsem vyšlehala (bylo to tekutý - jako mléko) a nalila jsem to na sušenky - všechno se mi promíchalo =-O .Lila jsem to tam opatrně.Teď je to v troubě,ale už vím, že to nebude vypadat,jak na obrázku.......

  • fIRCON | 16. 10. 2010 15:32

    Výborný!

  • fIRCON | 16. 10. 2010 15:27

    Včera jsem dělala, dnes ochutnáváme - je naprosto výborný! :-* Jen másla je potřeba víc, 30 g určitě na "provlhčení" sušenek nestačí...

  • Radka Zezulova | 19. 5. 2008 18:39

    Zajimalo by me jak dlouho ma byt cheescake v lednici... Potvurka ne a ne ztuhnout. Delala jsem ho ze dvou polotucnych tvarohu + slehacka , kerou jsem napred vyslehala a na top jahody s zelatinou. Susenky - 100 g Bebe + 100 g - piskoty a maslo, chutove vynikajici, ale opravdu to nevypada jako dort:))) Nemate nekdo napad jak udrzet testo pohromade? Preferuji nedavat do trouby.

  • possum * | 4. 2. 2007 15:16

    Madlenko, Philadelphia NENI pomazankove maslo! A uz vubec ne chutove! Philadelphia se da v CR nahradit Lucinou. Nejlepsi je vsak Zerve.

  • madlenka | 3. 2. 2007 20:17

    Jen podle amerického receptu mojí bývalé domácí smíchám pom máslo vejce zakysanku a ještě šlehačku rovnou. je to pravda kaloričtější, ale stojí to za to.ještě mám malé vylepšení sušenek. používám oříškové bebe a přidám muškátový oříšek a trochu sušeného zázvoru. když je po ruce javorový sirup tak 2 lžíce k tomu a nemá to chybu.

  • Madlenka | 3. 2. 2007 20:14

    philadelphia je pomazánkové máslo. Sama ho používám a je to perfektně jemné

  • Lenka S. | 23. 1. 2006 12:37

    Pri priprave tohoto bajecneho dortu jsem pouzila susenky Lotusky, jejich skoricova chut dodala dortu vynikajici chut, misto luciny davam 3 tvarohy a pecu hned dohromady s drobeckovym zakladem. chvili pred dokoncenim zaliju zakys. smetanou, necham chvili zapect a az kdyz ho vyndam z trouby, huste posypu skorici.Je vyborny.

  • katka Kopečková | 17. 12. 2005 22:21

    Ludmilka, recept z Elle - je fakt fantastický, mám ho odložený a pošlem Vám ho na email....:)

  • Jana Han | 15. 12. 2005 23:44

    Tak nevim, jestli bych se pustila pouzit pomazankove maslo. Mam dojem, ze je rodil, pouzit pomazankove maslo jako krem, nebo ten krem pak peci. Mozna, ze nekdo ma s tim uz zkusenost a podeli se.

  • Kafenka :-) | 15. 12. 2005 19:34

    Připadá mi, že Philadelphia by mohla být nahrazena spíš pomazánkovým máslem.. Když jsem byla v USA, dělala jsem třeba Tiramisu po česku právě z Philadelphie. Ale je to jen můj názor. ;-)

  • misha | 15. 12. 2005 15:49

    Tento recept je z Marianne. Originalni americky cheesecake se pece z Philadelphie, cemuz je podle me v nasich podminkach Lucina nebo jakykoliv podobny smetanovy syr, blize nez tvaroh. Moje zkusenost je, ze se susenky nerozpadnou, pokud je jich spravne tenka vrstva jen po dne formy a jsou pevne upechovany. Nektere recepty na cheesecake (napriklad z Apetitu) uvadeji pomer masla a susenek 1:2.

  • ludmila chroma | 15. 12. 2005 15:09

    Když jsem pekla originální americký cheescake (recept byl asi z Elle), základ ze sušenek se mi rozpadl. Vůbec to nevadilo, bylo to velmi dobré, na rozdíl od tohoto receptu byl z tvarohu,bez skořice a poleva ze zakysané smetana byla rozmíchaná se šťávou z limetky a s cukrem. Recept jsem bohužel ztratila.

  • misha | 15. 12. 2005 10:56

    Naopak, ta tvarohova napln se ma nasknout do drobecku, jinak spolu vubec nedrzi. Predpokladam, ze ve vasi verzi je patrne vice masla. Ja pouzivam grahamove susenky (maji v prodejnach zdrave vyzivy) nebo BeBe Dobre rano.

  • Jana Han | 14. 12. 2005 18:28

    Nevim jak autor receptu, ale po vylozeni formy smesi ze susenek a masla se to ma nejprve dat do trouby na 20 minut zapeci, aby se tvarohova lita napln nenasakla do susenek, ale zustala jako testo. Jako susenky jsem pouzila esicka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Cheesecake
Pokrmy Z mléka / sýra Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Lučina Máslo Skořice Sušenka Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

53
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
46
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Chalva indická semolinová, základní recept
Chalva indická semolinová, základní…
Chanso omáčka na špagety
Chanso omáčka na špagety
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake čokoládový
Cheesecake čokoládový
Cheesecake do skleničky
Cheesecake do skleničky
  • Recepty.cz
  • Cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact