Oboje sušenky pomeleme, přidáme máslo a rozmixujeme. Pak přidáme cukr a ořišky. Šlehačku našleháme. Lučinu rozšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, vanilkový cukr, kůru a nakonec lehce zamícháme maliny. Kiwi rozmixujeme s cukrem. Postavíme uprostřed dezertního talířku velký kovový prsten (ideální průměr je 8 cm, výška 6 cm). Na dno napěchujeme sušenkovou směs, pak sýrovou náplň a nakonec polejeme ovocnou zálivkou. Necháme pořádně vychladit a podáváme.
2
Je to rychlý a osvěžující zákusek. Recept jsem opsala a vyzkoušela z bulharského časopisu, potraviny jsem upravila dle zdejší nabídky :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan Novakova
|16. 8. 2006 20:43
Pani Sarko, presne tak - vypadaji jako vykrajovaci formicka. Kovove prsteny jsou bezvadna pomucka, ja si je koupila v Bulharsku. Urcite se prodavaji tady taky, jsou k nezaplaceni pri priprave dezertu anebo koprivovou-smetanovou penu uprostred rajske polevky:-) Recept uz jsem tady vkladala.Pani Jano, taky zaklad vetsinou pecu, ten recept se lisi prave tim, ze se nepece. Urcite by to slo, proc ne:-)
Jana z Kanady
|14. 8. 2006 23:16
Delam hodne ruznych cheesecakes(ziji v Kanade),a u vsech se zaklad t.j.susenky atd.daji na par minut do trouby,myslite Airan,ze by to slo i zde?Asi by se to muselo upravit,dat do dortove formy,a na vychladle dat napln.
Šárka Tkáčová
|14. 8. 2006 09:51
Paní Airan,co je ten kovový prsten? To je jako vykrajovací kulatá formička? Ale ty bývají vysoké tak 2 cm.Tak nevím,zřejmě to je nějaká servírovací pomůcka , ale já ji u nás nikde neviděla.Recept vypadá skvěle , tak popřemýšlím , čím to nahradím,abych mohla jadnu z Vašich dalších dobrůtek vyzkoušet:-)