Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
2
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší dýně Hokaido a jednu bramboru na kostičky.
3
Nakrájenou cibulku jemně osmahneme, přidáme nakrájenou dýni a brambor a znovu necháme osmahnout, přidáme vodu s bujónem, kmín, pepř, sůl a trochu kari.
4
Vše dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme asi 45 minut dusit na mírném ohni. (Je vhodné občas zkontrolovat, jestli se směs nepřipaluje.)
5
Poté, co nám tato směs změkla, necháme ji trochu vychladnout, přidáme petržel, česnek, mléko a následně rozmixujeme na jemný krém.
6
Tento krém vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a dle chuti přimícháváme kari. Znovu krátce povaříme. Je možné také dle libosti přidat trochu sojové omáčky.
7
Výtečná krémová sváteční Halloweenská polévka je hotová. Zbývá ji jen na talíři dle vaší fantazie dozdobit kyselou smetanou a popřípadě lístečkem petržele. Dobrou chuť!