• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Chatulova dýňová - Halloweenská polévka

autor: Petr Maček
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • dýně 2 větší nebo 3 menší Hokaido
    • 1
      ks brambory
    • 600
      ml voda
    • 400
      ml mléko dle požadované hustoty
    • 300
      ml sladká smetana
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 1
      hrst petržel
    • 2
      kostka zeleninový vývar
    • kari dle chuti
    • 3
      ks kyselá smetana
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
2
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší dýně Hokaido a jednu bramboru na kostičky.
3
Nakrájenou cibulku jemně osmahneme, přidáme nakrájenou dýni a brambor a znovu necháme osmahnout, přidáme vodu s bujónem, kmín, pepř, sůl a trochu kari.
4
Vše dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme asi 45 minut dusit na mírném ohni. (Je vhodné občas zkontrolovat, jestli se směs nepřipaluje.)
5
Poté, co nám tato směs změkla, necháme ji trochu vychladnout, přidáme petržel, česnek, mléko a následně rozmixujeme na jemný krém.
6
Tento krém vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a dle chuti přimícháváme kari. Znovu krátce povaříme. Je možné také dle libosti přidat trochu sojové omáčky.
7
Výtečná krémová sváteční Halloweenská polévka je hotová. Zbývá ji jen na talíři dle vaší fantazie dozdobit kyselou smetanou a popřípadě lístečkem petržele. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Dýňová polévka s kukuřicí

Dýňová polévka s kukuřicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Říjen Večeře Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýně Kari Kmín Kyselá smetana Mléko Pepř mletý Petržel Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Langoše II.

Langoše II.

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

176
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
102
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
99
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
72
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
44
Výborný dresing
Výborný dresing

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Chalupnický perník
Chalupnický perník
Chalva indická semolinová, základní recept
Chalva indická semolinová, základní…
Chanso omáčka na špagety
Chanso omáčka na špagety
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake čokoládový
Cheesecake čokoládový
  • Recepty.cz
  • Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact