• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Chatulova dýňová - Halloweenská polévka

autor: Petr Maček
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • dýně 2 větší nebo 3 menší Hokaido
    • 1
      ks brambory
    • 600
      ml voda
    • 400
      ml mléko dle požadované hustoty
    • 300
      ml sladká smetana
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 1
      hrst petržel
    • 2
      kostka zeleninový vývar
    • kari dle chuti
    • 3
      ks kyselá smetana
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
2
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší dýně Hokaido a jednu bramboru na kostičky.
3
Nakrájenou cibulku jemně osmahneme, přidáme nakrájenou dýni a brambor a znovu necháme osmahnout, přidáme vodu s bujónem, kmín, pepř, sůl a trochu kari.
4
Vše dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme asi 45 minut dusit na mírném ohni. (Je vhodné občas zkontrolovat, jestli se směs nepřipaluje.)
5
Poté, co nám tato směs změkla, necháme ji trochu vychladnout, přidáme petržel, česnek, mléko a následně rozmixujeme na jemný krém.
6
Tento krém vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a dle chuti přimícháváme kari. Znovu krátce povaříme. Je možné také dle libosti přidat trochu sojové omáčky.
7
Výtečná krémová sváteční Halloweenská polévka je hotová. Zbývá ji jen na talíři dle vaší fantazie dozdobit kyselou smetanou a popřípadě lístečkem petržele. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Dýňová polévka s kukuřicí

Dýňová polévka s kukuřicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Říjen Večeře Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýně Kari Kmín Kyselá smetana Mléko Pepř mletý Petržel Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

262
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
96
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
79
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
38
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Chalupnický perník
Chalupnický perník
Chalva indická semolinová, základní recept
Chalva indická semolinová, základní…
Chanso omáčka na špagety
Chanso omáčka na špagety
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake a la Piňa Colada
Cheesecake čokoládový
Cheesecake čokoládový
  • Recepty.cz
  • Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact