Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek, nakrájenou a na trošce oleje orestovanou cibuli, nakrájené a v mléce rozmočené žemle, vejce, poprášíme moukou a směs důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
2
Na mikrotenovém sáčku vytvoříme z masové směsi dva obdélníkové pláty. Na ty klademe kolečka salámu a smaženici z nakrájených žampionů nebo jiných hub - osolené, posypané kmínem a zahustěné dvěma vejci. Pomocí mikrotenu každý plát svineme a stlačíme, aby nevznikly vzduchové mezery. Oba válečky sekané vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme šálkem vody a pečeme hodinu při 200 °C. Ke konci pečení můžeme teplotu snížit.
3
Ja jsem zvyklá před dopečením po povrchu nastrouhat tvrdý sýr.