• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Charlotte
Napište svůj komentář k receptu

Charlotte

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Charlotte
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček cukrářské piškoty
    • 2,50
      ks mléko
    • 5
      ks žloutek
    • 250
      g šlehačka
    • 125
      g cukr
    • 20
      g želatina
    • ovoce Na ozdobení - nejlépe jahody

Postup přípravy receptu

1
Mléko smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme žloutky a ihned odstavíme z plotny. Přisypeme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Krém necháme vychladnout, vmícháme šlehačku a vše nalijeme do vyšší kulaté (dortové) formy, kterou jsme vyložili cukrářskými piškoty.
2
Dort necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce. Před podáváním Charlottu opatrně vyklopíme z formy a ozdobíme ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Charlotte

Jahodová Charlotte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy - | 25. 2. 2009 18:18

    Blanko, "želatina" je jen jedna: živočišná. Ty ostatní přípravky jsou rostlinného původu a říká se jim "želé" a, jak píše paní Tereza, používat je na zpevnění nelze. Používají se na ozdobu a připravují se varem. Zdravím

  • Tereza J. | 25. 2. 2009 17:31

    Pani Blanka, krátko povariť sa má len tortová želatína, tá farebná, ktorá sa používa na vrchnú farebnú vrstvu. Takáto želatína sa ale na tento účel nehodí. Ale ak potrebujete želatínu na spevnenie, tak musíte kúpiť klasickú želatínu, a je jedno, či plátkovú, práškovú alebo granulovanú, jedno majú spoločné : nesmú sa zahriať na viac ako 60 °, inak stratí želírovaciu schopnosť. Treba rozlišovať, o akej želatíne sa hovorí.

  • Blanka Vr. | 25. 2. 2009 10:55

    Používám různé druhy želetiny a u některých se má želatina krátce povařit. Myslím, že Tereza nemá pravdu a želatina by se měla udělat dle návodu od výrobce.

  • ilis ilis | 23. 2. 2009 17:38

    Pardón-omlouvám se,nepozastavila jsem se až tak jak bych měla nad popisem,želatinu připravuji automaticky do tekutého stavu.jestli je to možné žádám kuchařku on-line o nápravu : (NEPŘISYPEME ŽELATINU,ale PŘILIJEME ŽELATINU ).Děkuji...

  • Tereza J. | 23. 2. 2009 08:49

    ils ils, lenže z tvojho popisu to nevyplýva. Napísala si, že odstavíme z plotny a "přisypeme" želatinu. Ak niečo dám do tekutiny, tak to už potom nejde prisypať. Prepáč, ale nie každý je už skúsený, ak to podľa teba urobí nejaká začínajúca kuchárka, nešťastie je hotové.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 20:14

    Terezo - samozřejmě,že želatinu připravuji dle návodu na sáčku,což znamená,že nejprve ji dám rozpustit do tekutiny a až poté,takto připravenou želatinu dále zpracuji.Želatinu přidávám po odstavení,do styku s vařící tekutinou nepřijde.Amy- nevyzkoušený recept bych si na tyto stránky vložit nedovolila.Charlota se vyklápí z efektivního důvodu,tím jak jsou po obvodu postaveny cukrářské piškoty,pěkně vypadá.Samozřejmě že lze vyklopit,anebo jen odendat z dortové formy obruč ;)

  • Amy - | 21. 2. 2009 08:43

    Proč by někdo vyklápěl něco z dortové formy? Z popisu vyplývá, že to sem "autor" opsal odněkud bez vyzkoušení. Proč probůh?

  • Tereza J. | 21. 2. 2009 07:20

    Želetína nepatrí do horúceho, prestane želírovať. A vždy sa rozpustí najprv v troške tekutiny a potom vlieva tam , kam patrí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Mléko Ovoce Šlehačka Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

277
Máslové řízky
Máslové řízky
260
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
150
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Charlotte
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact