• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Charlotta
Napište svůj komentář k receptu

Charlotta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Charlotta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na roládu
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • marmeláda jahodová nebo rybízová
  • Krém
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      balíček želatina od Vitany
    • 50
      g moučkový cukr
    • 0,50
      dl voda možno je udělat i krém z receptu Nepečený jahodový dort
    • dětské piškoty
    • kompotované ovoce ananas nebo čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

1
Těsto: uděláme z bílků sníh a vše mimo džemu smícháme. Dáme na vymaštěný vysypaný papír na pečení na plech do hodně vyhřáté trouby a pečeme až povrch zrůžoví. Vlahý plát potřeme silnější vrstvou džemu, pevně stočíme, zabalíme do folie a dáme do lednice ztuhnout.
2
Postup: Připravíme si mísu ve tvaru polokoule (já používám velký cedník) a dobře ho vyložím potravinovou fólií. Roládu nakrájíme na tenké plátky (kolem půl centimetru) a formu jimi pečlivě vyskládáme a tlačíme je těsně vedle sebe, aby mezi nimi nebyly ani minimální mezery. Želatinu podle návodu připravíme v půl deci vody. Smetanu ušleháme, přidáme cukr a když je želatina vlahá, přilijeme ji do šlehačky a promícháme. Polovinu nalijeme do vyložené formy, poklademe ovocem (anannas, jahody apod.) a zalijemem druhou půlkou krému. Horní plochu pokryjeme buď roládou (pokud ještě máme) nebo piškoty a dáme do lednice minimálně na čtyři hodiny ztuhnout.
3
Pak opatrně vyklopíme, stáhneme fólii a pochutnáváme si na lehoučkém dortíku. Kdo si ho chce ještě vylepšit, může mezi dvě vrstvy krému nasypat strouhanou čokoládu.
4
Jinak přípravy se není třeba bát. Postup je dlouhý na psaní, ale celá příprava zabere jen něco málo přes hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková Charlotta

Meruňková Charlotta

Charlotta s mangem

Charlotta s mangem

Nepečená charlotta s drobným ovocem

Nepečená charlotta s drobným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Budková | 30. 6. 2006 12:37

    Charlottu znám a dělám už delší dobu a vždy používám plátkovou želatinu od Dr. Oetkera, kterou rozpustím asi ve dvou dcl mléka. Pokaždé krém pěkně ztuhl a se žmolkama jsem taky nikdy problém neměla. Jinak je to výborný lehký moučník, teda aspoň naší rodině moooc chutná.

  • lenča | 25. 6. 2006 21:48

    Musím souhlasit s Mišulí,protože je pravda kolik vajec,tolik cukru a mouky-co se týče rolády.Tohle je základ,který by měla vědět každá kuchařinka.

  • Monika Benesova | 23. 9. 2005 11:35

    Mam stejnou zkusenost jako Luca. Hlavne ta zelatinovo-slehackova napln neni zadnym gurmanskym zazitkem.

  • Lůča | 14. 9. 2005 02:53

    Musím říct, že želatinu od Vitany jsem nesehnala, riskla jsem to s dr.Otkerem a kupodivu se mi to nesrazilo. Vse jsem delala podle pokynů, vyslo mi to skvele, vypadalo to nadherne, ale musim rict, ze mi to vubec nechutnalo....a ani nikomu z rodiny.

  • Jana | 21. 8. 2005 12:24

    Hodně lodí si místo želatiny koupí dortové želé,které tuhne horké a polévá se s ním většinou ovoce na dortech.Potom se ve šlehačce nebo tvarohu dělají hrudky,protože to hned tuhne.Do těchto receptů to musí být opravdu želatina,která tuhne až vychlazená.

  • Lidka Kábrtová | 18. 8. 2005 22:35

    Tak jsem experimentovala s množstvím vody v želatině, množství vody na rozpuštění želatiny lze zvýšit na 1 dcl. Po nalití do šlehačky to je sice strašlivě tekuté, ale ztuhne to, navíc tu hrozí menší nebezpečí vzniku žmolků. I tady však platí, že želatina se musí lít do šlehačky trochu více vlahá. Část šlehačky lze nahradit zakysanou smetanou, jogurtem apod.Martino, zkuste větší obchody, tam Vitanu mají, dort pak drží perfektně.

  • DMartina | 18. 8. 2005 11:14

    Protože jsem nesehnala želatinu od Vitany, ale pouze Dr. Oetker, se kterou jsem nehodlala riskovat, protože mi na výsledku záleželo, udělala jsem náplň ze dvou šlehaček, dvou ztužovačů šlehačky Dr. Oetker a 1,5 zakysané smetany. Ztuhlo to perfektně, bylo to nadýchané, příště bych tam spíš přidala zakysanou smetanu a dala míň šlehačky, bylo to dost šlehačkové:-) A taky bych proložila spolu s ovocem jednou vrstvou piškotů, protože po delším vyndání z lednice a odjedení větší části už tolik nedrží. Jinak úžasný recept!

  • mišule | 16. 8. 2005 09:50

    Lidko, možná bych na tu roládku zkusila ještě lepší recept. Ta hrubá mouka ve tvém receptu je dost znát.Takže:5 celých vajec, 5 lžic cukru, 1 vanilkový cukr - to vše dohromady vyšleháme na pěnu až tak, že to je tuhá a skoro bílá hmota. (Nedělá se žádný sníh z bílků!) A do této vyšlehané hmoty přidáme 5 lžic polohrubé mouky. Vlastně vžycky platí kolik vajec, tolik lžic cukru a i mouky.Tahle roláda je mnohem lehčí, nadýchnější a jemnější. Recept mám od cukrářky v důchodu. :o))

  • Lidka Kábrtová | 15. 8. 2005 22:22

    Aluško, ta želatina je skutečně jen v půl deci vody, protože je nutno brát v potaz ty dvě smetany, s kterými se to pak smíchá. Když byste tam dala vodu podle návodu a pak to smíchala se šlehačkou, nikdy by to neztuhlo...Mišule, cukr z těsta klidně můžete ubrat :-).A nebo třeba ho už nedávat do šlehačky. Ale jinak jsem ráda, že se vám to povedlo. A za připomínku s množstvím vody děkuji.

  • mišule | 15. 8. 2005 12:27

    Taky jsem ji v sobotu udělala a moc se těšila, ale po pravdě nic moc. Korpus na roládky je příliš sladký a v kombinaci i s tenkou vrstvou marmelády je to opravdu sladká bomba a ani nepomůže méně sladká náplň. Lidko, mimochodem je dost matoucí věta: " Želatinu podle návodu připravíme v půl deci vody", neboť na sáčku od Vitany je v návodu uvedeno použít 0,5 - 0,6 litru vody. Takže lépe by bylo: "Želatinu připravíme podle návodu, ale použijeme pouze půl deci vody místo množství uvedeném v návodu od Vitany". Jinak měla jsem obavy z té tekuté náplně, ale ztuhlo to opravdu perfektně. :o)

  • Sisi | 14. 8. 2005 21:53

    Dnes jsem dělala.Všichni chválili.Místo jedné šlehačky jsem dala tvaroh a zakysanou smetanu, mezi krém ananas.Doporučuji ,je výborná.

  • Alu§ka Alu§ka | 13. 8. 2005 21:44

    Pracuji poměrně často se želatinou a neumím si představit, kterak rozpustím sáček želatiny od Vitany v pouhém 1/2 dcl vody!!!

  • Lidka Kábrtová | 9. 8. 2005 18:16

    Ta želatina nesmí před přidáním začít želírovat, musí být slabounce vlahá, pak se neudělají hrudky, ale celý krém se krásně spojí.... Po nalití do šlehačky je tocelé tekuté, vypadá to podivně, ale právě v této fázi je to ono a nádherně to pak ztuhne.

  • Lenka K. | 9. 8. 2005 10:49

    Pekla jsem moučník, ale také nevím jak použít želatinu do šlehačky.Udělala mi ve šlehačce kousky.Při druhém pečení jsem raději použila ztužovač šlehačky.

  • Lidka Kábrtová | 6. 8. 2005 16:19

    Lucko, já se přiznám, že s Dr. Oetkerem mi to taky nešlo, proto jsem tam psala tu Vitanu. Charlotta je luxusní na pohled, vypadá úchvatně a není moc sladká...zkuste tam dát ten krém z nepečeného dortu, jak uvádím v receptu...myslím, že by to mohlo být taky dobré. Zdraví Lidka

  • Lucka | 5. 8. 2005 15:11

    Zkoušela jsem tento recept, jen jsem tam nepřidávala želatinu. Nemohla jsem totiž sehnat sáček od Vitany a od Dr.Oetkera je to zřejmě jiné, protože když jsem ji zkoušela, tak to nevyšlo dobře. Raději jsem ji teda do šlehačky nepřidala a místo toho jsem dala trochu zakysané smetany. Poradí mi někdo, jak na to s tou želatinou, abych to příště mohla udělat i s ní? Děkuji.

  • Veronika K. | 25. 7. 2005 09:43

    Podobný moučník už jsme vyráběla, jen místo druhé šlehačky byl bílý jogurt,lehce navinulá chuť krému byla výborná.

  • Verena N. | 17. 7. 2005 20:35

    Dělala jsem s krémem na tiramisu po česku a s ostružinami, bylo to opravdu vynikající

  • Jana z VM | 27. 4. 2005 14:09

    Moc díky za velice přesný popis celého postupu, fakt se těším, až to zkusím !!!

  • Jana z VM | 27. 4. 2005 09:27

    Už se těším, jak to zkusím až budeme mít jahody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Martin Holý | 26. 4. 2005 14:09

    Tuhle Charlotte jsem videl v nějaké knížce, nebo časopise. Zkoušel jsem ji a je fakt skvělá. Doporučuji!!! Jo ale do krému jsem pridával ještě trochu b.vína.

  • Jana Tichá | 24. 4. 2005 14:47

    Viděla jsem ji vyfocenou a vypadá nádherně.

  • Lidka Kábrtová | 24. 4. 2005 12:55

    Zapomněla jsem dodat, že roláda se stáčí po delší straně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Mixování Šlehání Narozeniny Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětské piškoty Hrubá mouka Kompotované ovoce Marmeláda Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
51
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
50
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Charlotta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact