• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chalupářský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Chalupářský guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chalupářský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí kližka
    • 500
      g cibule na drobno nasekaná
    • pepř mletý
    • 0,25
      l pivo
    • 0,50
      l vývar
    • paprika - sladká
    • chlebová kůrka starší

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme maso a necháme ho pustit šťávu a tu vyvařit.
2
Smícháme pivo s vývarem a vždy, když je guláš na hranici připálení, přilijeme cca 2 dcl směsi vývaru a piva. Vaříme, dokud není maso měkké (urychlení = papiňák). Ochutíme pepřem či chilli, dle libosti.
3
Ke konci si připravíme starší chleba a na jemném struhadle ostrouháme kůrku, tu pak nastrouhanou přidáme do guláše (zahuštění - možno i jíšku - tmavou, ale chleba je lepší), dáme jí tolik, dokud při míchání nevidíme dno pánve (guláš se pak hezky táhne a stopa za vařečkou se hned neuzavírá).
4
Pro zpestření doporučuji nahrubo nasekat cibuli a dát jí navrch talíře.
5
Jako přílohu nejtradičněji chleba, kdo chce může knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 18. 6. 2008 09:48

    Znovu si čtu tady ty komentáře,že cibule do guláše patří,to ale ví i pan Krybus,on vlastně nevyloučil cibuli,jen napsal,že by doporučil,abychom ji tam dali až po orestování těch kostek masa,až si maso pustí šťávu,je to tak?Protože kdo s tím nemá trochu zkušenost,tak ta cibule opravdu může zhořknout,ale já ji taky dávám hned,ještě jsem nezkoušela dávat až na maso,ale můžu to vyzkoušet

  • Blanka Vr. | 18. 6. 2008 07:02

    Pan Krybus měl na mysli cibuli - syrovou - na posypání hotového guláše. Špatně jste jeho komentář pochopily.

  • Jana Remková | 17. 6. 2008 18:25

    No,já se taky přikláním k názoru,že je to rukama,jestli paprika s cibulí zhořkne,nebo ne!Guláš taky dělám tímto způsobem a když jsem už chtěla přilívat vodu,co by učnice,dostala jsem po prstech od mistra.Taky říkal neboj se nic,nepřipálíš to,je to rukama.Dodnes jsem se jeho radami řídila a na můj guláš na meny nikdy nezbyl,naopak.

  • Tereza J. | 17. 6. 2008 17:41

    Zorka má pravdu, koľko mäsa, toľko cibule, ibaže nie v hmotnosti, ale v objeme. Takže pán Krybus, cibuľa do guláša určite patrí, tej cibule má byť veľa preto, že guláš má zahustiť práve tá cibuľa, žiadna múka.

  • Zora Manasová | 17. 6. 2008 12:23

    Guláš bez cibule nie je guláš. Guláš je z maďarskej kuchyne, a Maďari hovoria, že pomer mäsa a cibule má byť 1:1. Bez cibule to môže byť soté, frikasé, atď. A súhlasím so Sylviou: ešte som nečítala komentár p. Krybusa, kde by nekritizoval, alebo rovno neurážal - blbí Amíci, hnusný kečup, ... Mám síce svoj názor na americké súdnictvo, niektoré ich zákony a aj ich názory a správanie, ale nikdy by som nepovedala všeobecne o Američanoch, a ani o inom národe, že sú blbí a podobne. Všade sú hlupáci v približne rovnakom počte na 1000 ľudí (alebo kilometer štvorcový) a čím viac obyvateľov, tým viac blbcov. A tiež nie som milovníčka kečupu a niektorých iných jedál, ale to neznamená, že budem vnucovať svoj názor iným. Ži a nechaj žiť! Pekný deň.

  • Lucie Liscová | 17. 6. 2008 12:11

    dělala jsem to přesně podle receptu a báječně jsme si pochutnali. Jako přílohu jsme měli brambor a bylo to MŇAM

  • Sylva Pařízková | 20. 9. 2007 07:52

    CHtěla bych poprosit p.K.Krybuse o jakykoliv jeho oblíbený recept,jelikož na vše co okomentuje,jen kydá.Myslím si, že podle těchto receptu ještě ani nevařil.

  • Pastis Petite | 1. 11. 2006 11:08

    Souhlasím s paní Šárkou. Cibuli i papriku dělám zvlášť a přidám k masu a zapráším moukou.

  • eviku | 11. 6. 2006 22:10

    Já tedy nevím, ale já papriku dávám do cibule přesně tak,jak je to v receptu, a nikdy mi nezhořkl. Guláš takto dělaný je naprosto vynikající, zrovna tenhle víkend jsem ho vařila ze 2 kil kližky na rodinnou sešlost, a měl velký úspěch. Jestli to hořknutí není jen pověra...

  • Jana Kutačová | 9. 6. 2006 09:28

    Podle mě do každého základního guláše patří cibule!A pokud je to jiný guláš,tak bude asi jiný tím,co se do něj přidá navíc než do toho klasického.Jinak je pravda,že tu papriku bych taky moc nepřipalovala ,opravdu hořkne,ale třeba to je právě ta chalupářská chuť....:o)

  • Šárka Tkáčová | 9. 6. 2006 09:13

    Mám ten samý názor,paprika bude hořká a ne málo.Každý je zvyklý na jiný postup ale takové množství cibule se smaží dlouho.Autor ani nepíše , na jakém tuku guláš připravuje.Snad ne na teflonové pánvi na sucho?Skalní gulášfajnšmekři dělají zásadně na sádle.Moje maminka restovala papriku v kastrůlku zvlášť a pak přidávala do bramboraček nebo pod maso

  • Kamil Krybus | 8. 6. 2006 22:18

    Vždyť se ta paprika připálí a dílo zhořkne. Doporučoval bych papriku přidat až se vyvaří šťáva z masových kostek. A ta cibulová posypka je tam asi proto, aby se přetloukla hořkost připálené papriky, že. Guláš by měl mít tak kvalitní chuť, že jakékoliv příměsi jako cibule, okurky, sýr a pod. pokazí základní líbeznou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chlebová kůrka Cibule Hovězí kližka Paprika - sladká Pepř mletý Pivo Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

323
Máslové řízky
Máslové řízky
299
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
179
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Chalupářský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact