dělala jsem z menšího kulatého chleba, naplnila zhruba půlkou náplně ( dělala jsem od oka a podle situace v ledničce ) a bylo to výborné - chutné,syté a hlavně zase něco jiného..
Tuto dobrotu děláme, přijde li na návštěvu více lidí, je to zábava a výborně se u toho popíjí bílé vínečko. Dělám to do kulatého bochníku, ukrojím vršek- pokličku- vydlabu vnitřek, obložím tou střídkou bochník a naplním směsí.Do směsi přidávám navíc zeleninovou papriku nakrájenou na malé kostičky. Výborně to dochutí. Upeču a... mňamka!!!!
Hihi..já víím Venuše, jen jsem nechtěla doslova napsat, že se alespoň nebudu muset dělit a budu mít svůj dalamánek...no....-))) Moje sarančata jí tak rychle, že by se zase na mně nedostalo...:-))
Tento chleba se neporcuje. Jí se to jako fondue. Všichni si sednou ke chlebu a máčí si opečené kousky v sýru. Když už je sýru méně, odlamují se kůrky chleba.
To je dobrý nápad Venuše s těmi dalamánky...takhle se to alespoň nebude muset porcovat...:-)) mimoch. máte hezké jméno, pokud to není přezdívka..:-))
Náplň ze sýrů je na veliký chleba. Když použijete menší, tak vám směs zbyde. Druhý den můžete naplnit třeba dalamánky.
Já bych to vrazila do kulatého chleba, do takového v jakém se podává česnečka nebo gulášovka...:-))
No přece do té směsi sýrů a koření, jak to píše paní.
Jsem asi méně chápavá, ale nevím, kam s na kostičky nakrájenou slaninou. Příjde do směsi nebo taky vedle chleba?
A na jak velký bochník chleba to je? A kulatý nebo klasická Šumava?