• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chalupářská hrstková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Chalupářská hrstková polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 32
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chalupářská hrstková polévka
Chalupářská hrstková polévka
Chalupářská hrstková polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      hrst mrkev hrubě nastrouhaná nebo na nudličky pokrájená
    • 1
      hrst řapíkatý celer slabě pokrájený
    • 1
      hrst květák hrubě pokrájený
    • 1
      hrst brokolice hrubě pokrájenou
    • 1,50
      hrst fazole ve slaném nálevu okapané
    • 1,50
      hrst brambory na kostičky pokrájené
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný, dle chuti, cca 2 -
    • 1,50
      hrst uzenina nebo uzené maso, chuťově výrazné (klobása, slanina...) dle chuti
    • máslo nebo olej
    • 1
      hrst houby čerstvé nebo sušené, dle chuti, cca
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • vývar dle potřeby nebo voda a bujón
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme, zalijeme zhruba půllitrem vývaru a dobře promícháme. Do polévky přidáme ostatní suroviny (mimo fazolí), sůl, pepř, dle potřeby přilijeme vývar a povaříme do jejich změknutí. Po uvaření přidáme do polévky prohřát i fazole, dochutíme dle potřeby ještě solí, pepřem, česnekem nebo bylinkami: majoránka, petrželka, pažitka a můžeme podávat.
2
Tip: pokud máme česnekové výhonky, přidáme jich také hrst. Příjemně polévku dochutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrstková polévka

Hrstková polévka

Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky

Krémová polévka z potočních raků s…

Fazolová polévka s rajčaty a kapustou

Fazolová polévka s rajčaty a kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Luštěniny Zelenina
Z brambor Z hub Ze zeleniny Z luštěnin Oběd Svačina Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Bylinky Česnek Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Houby Květák Máslo Mrkev Pepř mletý Řapíkatý celer Sůl Uzenina Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

102
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
72
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
38
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
37
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným přelivem
Chaloupka z perníku
Chaloupka z perníku
Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou
Chalupářova vepřovka s bramborem a…
Chalupářské brambory
Chalupářské brambory
Chalupářské poháry
Chalupářské poháry
Chalupářský špíz z kuřete 2
Chalupářský špíz z kuřete 2
  • Recepty.cz
  • Chalupářská hrstková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact