plechovka
vepřové maso ve vlastní šťávě
- kvalitní konzerva (například Pikok z Lidlu, sedlácké ve skle), žádné mleté maso s přídavkem kuřecí
2
ks
cibule
olej
co nejméně
sůl
je-li třeba
pepř mletý
Dále
vařené brambory
pažitka
nebo petrželka
čerstvá zelenina
sezónní, dle chuti: cuketa, lilek, ředkvičky, kedlubny...
olej
koření
nebo bylinky
sojová omáčka
nebo sůl
Postup přípravy receptu
1
Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme.
2
Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety...) očistíme, pokrájíme a osmažíme na malém množství oleje na skus. Ochutíme sojovou omáčkou či solí, bylinkami, kořením.
3
Cibule oloupeme a pokrájíme na větší kostičky, které jen na opravdu minimálním množství oleje osmažíme dosklovata. Pak k cibuli přidáme vepřové maso ve vlastní šťávě, osolíme dle chuti a dobře opepříme (lze přidat i nastrouhaný česnek, majoránku, čerstvý tymián, drcený kmín...). Vše necháme na mírném plameni krátce provařit.
4
Brambory omastíme tukem z vepřové směsi a posypeme pažitkou, přidáme vepřovku, zeleninu a podáváme.
5
Tento recept určitě nepatří do kulinářské hitparády, ale je to rychlá a dobrá náhražka oběda, když není čas, prostor... například na chatu, při kempování...