• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
Napište svůj komentář k receptu

Chala - židovský sváteční chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chala - židovský sváteční chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 60
      g rostlinné máslo
    • 30
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 3
      dl voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si kvásek. Smícháme veškeré ingredience. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři díly, roválíme na válečky a spleteme jako vánočku, kterou ohneme do tvaru podkovy. Potřeme vajíčkem, rozmíchaným ve vodě a pečeme asi 40 minut při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Židovský bůček

Židovský bůček

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 19. 7. 2012 19:28

    Pokud chala konzistencí připomínala vánočku a chutnala jako rohlík nebo veka, pak jste upekla chala správně :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:01

    Při přípravě jsem se řídila radami, které uvedla PS, droždí jsem teda dala celou kostku (42 g) a připravovala jen ze žloutků. Chleba sice nakynul až přespříliš (takže toho droždí méně, asi 3/4 kostky), hezký tedy příliš nebyl, ale určitě byl jedlý a nebyl tvrdý, jak psala paní Broumová. Konzistenci měl jako vánočka, chuťově připomínal rohlík. Jen tedy netuším, jestli tak má chala opravdu chutnat.

  • Anonym | 21. 1. 2008 13:10

    Se mi zdá málo droždí na skoro 3/4 kg mouky jen 1/2.Máslo bych nezvyšovala, nebyl by to chleba,ale buchta.Dala bych taky možná jen žloutky bez bílku.Fakt nevím.Ani nevím jak má chutnat -neznám ho,tak neporadím.Jen dedukuji.Bohužel.Snad odpoví autor.PS

  • Marcela Broumová | 19. 1. 2008 13:51

    Nevím, možná to je moje chyba, chleba jsem pekla, ale byl příšerně tvrdý. Pekla jsem ho přesně podle výše uvedeného návodu, myslím, že ho zkusím znovu ale že místo 60 g rostlinného másla zkusím dát 260 g tedy celou kostku. Přišlo mi, že toho tuku tam je strašně málo a i to byl asi důsledek velice tvrdého výsledku. No nic, alespoň z toho kamene udělám žemlovku, abych ho nemusela vyhazovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Polohrubá mouka Rostlinné máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Americká buchta

Americká buchta

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

844
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
269
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
200
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
36
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko…
22
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact