• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
Napište svůj komentář k receptu

Chala - židovský sváteční chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chala - židovský sváteční chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 60
      g rostlinné máslo
    • 30
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 3
      dl voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si kvásek. Smícháme veškeré ingredience. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři díly, roválíme na válečky a spleteme jako vánočku, kterou ohneme do tvaru podkovy. Potřeme vajíčkem, rozmíchaným ve vodě a pečeme asi 40 minut při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Židovský bůček

Židovský bůček

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 19. 7. 2012 19:28

    Pokud chala konzistencí připomínala vánočku a chutnala jako rohlík nebo veka, pak jste upekla chala správně :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:01

    Při přípravě jsem se řídila radami, které uvedla PS, droždí jsem teda dala celou kostku (42 g) a připravovala jen ze žloutků. Chleba sice nakynul až přespříliš (takže toho droždí méně, asi 3/4 kostky), hezký tedy příliš nebyl, ale určitě byl jedlý a nebyl tvrdý, jak psala paní Broumová. Konzistenci měl jako vánočka, chuťově připomínal rohlík. Jen tedy netuším, jestli tak má chala opravdu chutnat.

  • Anonym | 21. 1. 2008 13:10

    Se mi zdá málo droždí na skoro 3/4 kg mouky jen 1/2.Máslo bych nezvyšovala, nebyl by to chleba,ale buchta.Dala bych taky možná jen žloutky bez bílku.Fakt nevím.Ani nevím jak má chutnat -neznám ho,tak neporadím.Jen dedukuji.Bohužel.Snad odpoví autor.PS

  • Marcela Broumová | 19. 1. 2008 13:51

    Nevím, možná to je moje chyba, chleba jsem pekla, ale byl příšerně tvrdý. Pekla jsem ho přesně podle výše uvedeného návodu, myslím, že ho zkusím znovu ale že místo 60 g rostlinného másla zkusím dát 260 g tedy celou kostku. Přišlo mi, že toho tuku tam je strašně málo a i to byl asi důsledek velice tvrdého výsledku. No nic, alespoň z toho kamene udělám žemlovku, abych ho nemusela vyhazovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Polohrubá mouka Rostlinné máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Perníčky V.

Perníčky V.

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

77
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
51
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
47
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Chala - židovský sváteční chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact