vanilka
půl lžičky vanilkové pasty, extraktu nebo semínka z půlky lusku
Přeliv
2
lžíce
granátové jablko
semínka
3
lžíce
maliny
nebo i ostřužiny
pomerančová kůra
půl lžičky
naložený růžový pepř
čerstvý je lepší - půl lžičky
Postup přípravy receptu
1
Chia jsou černá semínka šalvěje hispánské, která na sebe vážou vodu a tím pomáhají udržovat tělo hydratované. Obsahují spoustu vlákniny, zinek, hořčík atd.
2
Chai je směs koření přidávaná v Indii do čaje.
3
Smíchejte všechny ingredience, pořádně promíchejte kvůli koření a nechte alespoň hodinu odstát. Pokud nepromícháte pořádně, mohlo by se stát, že chia vytvoří takové hrudečky. Chia potřebují čas, aby nasákla tekutinu. Můžete dát i na noc do lednice a budete mít připraveno ráno na snídani.
4
Až se chia nasáknou, připravte si přeliv. Maliny, červený pepř a semínka granátového jablka dejte do malého hrnce a krátce povařte.
5
Do misky/skleničky dejte část chia směsi, na to trochu přelivu, přidejte další vrstvu chia a další přelivu. Můžete i promíchat.
Naprosto vynikající recept. Velmi chválím autorku, protože už mě dlouho nic tak nenadchlo, jako právě toto. Kardamom je v tom naprosto geniální.
Ubrala jsem množství medu a o víkendu jsem připravila vynikající snídaně na celý týden.
Jediné, co mi v receptu chybí, je množství porcí, velmi špatně se mi odhadovalo, jak moc se chia semínka nasáknou a kolik toho vlastně bude.