• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Ceviche v rajčatové omáčce

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký předkrm z marinovaných ryb, který doslova hraje všemi barvami. Díky dokonale vyvážené kombinaci chutí si získá nejen milovníky ryb, ale i všechny gurmány.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g ryba bělomasá, filety bez kůže a kostí
    • 5
      ks limetka vymačkat šťávu
    • 5
      ks citron vymačkat šťávu
    • 1
      hrst koriandr lístky
    • 2
      lžička oregáno čerstvých lístků
    • 1
      ks rajče velké, zralé
    • 0,50
      lžička římský kmín
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 0,50
      ks chilli papričky
    • 1
      hrst máta
    • 3
      lžíce olivový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks zelená paprika velké
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 50
      ml rajčatová omáčka ostrá
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v nich nezbyly kosti, a nakrájejte je nejdříve na úzké proužky a poté na co nejdrobnější kostičky.

RADA: Víte, jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i z nádobí?

2
Z citrónů a limetek vymačkejte všechnu šťávu, zalijte jí kostičky rybího masa v misce (porcelánové, nerezové nebo plastové), posypejte koriandrem nakrájeným nadrobno, přikryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky na cca 6 hodin. Maso působením kyselé šťávy dokonale zkřehne a zbělá, dalo by se říci, že se "uvaří". Poznámka: K rybě můžete přidat i další plody moře, jako jsou krevety, chobotnice a podobně.
3
Rajčata na vrcholku nařízněte do kříže a na minutu je ponořte do horké vody, slupka pak půjde lépe stáhnout. Na pánvi si na středním ohni nasucho opražte kmín, promíchávejte, ať se nespálí. Přesypte ho do misky a nechte zchladnout. Mezitím si nakrájejte opláchnuté a jádřinců zbavené papriky na kostičky. Na stejně drobné kostičky nakrájejte i cibuli. Mátu nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V kastrůlku přiveďte k varu tomatovou omáčku, oloupaná na kousky nakrájená rajčata a worcesterovou omáčku. Slabě povařte a nechte odstát, poté přeceďte přes sítko.
5
Namarinované rybí maso vyndejte z lednice, dejte do cedníku a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Propláchnuté maso nechte odkapat a přendejte do čisté mísy. Opatrně promíchejte s opraženým kmínem, nakrájenou zeleninou a bylinkami, zakápněte olivovým olejem, přidejte rajčatovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Salát s masem Maso & ryby & mořské plody Ryby Okoun
Vaření Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červená paprika Chilli papričky Cibule Citron Koriandr Limetka Máta Mořská sůl Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčatová omáčka Rajče Římský kmín Ryba Worcestrová omáčka Zelená paprika

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

58
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
46
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
30
Yellow Apple
Yellow Apple
28
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
24
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact