• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Ceviche v rajčatové omáčce

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký předkrm z marinovaných ryb, který doslova hraje všemi barvami. Díky dokonale vyvážené kombinaci chutí si získá nejen milovníky ryb, ale i všechny gurmány.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g ryba bělomasá, filety bez kůže a kostí
    • 5
      ks limetka vymačkat šťávu
    • 5
      ks citron vymačkat šťávu
    • 1
      hrst koriandr lístky
    • 2
      lžička oregáno čerstvých lístků
    • 1
      ks rajče velké, zralé
    • 0,50
      lžička římský kmín
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 0,50
      ks chilli papričky
    • 1
      hrst máta
    • 3
      lžíce olivový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks zelená paprika velké
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 50
      ml rajčatová omáčka ostrá
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v nich nezbyly kosti, a nakrájejte je nejdříve na úzké proužky a poté na co nejdrobnější kostičky.

RADA: Víte, jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i z nádobí?

2
Z citrónů a limetek vymačkejte všechnu šťávu, zalijte jí kostičky rybího masa v misce (porcelánové, nerezové nebo plastové), posypejte koriandrem nakrájeným nadrobno, přikryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky na cca 6 hodin. Maso působením kyselé šťávy dokonale zkřehne a zbělá, dalo by se říci, že se "uvaří". Poznámka: K rybě můžete přidat i další plody moře, jako jsou krevety, chobotnice a podobně.
3
Rajčata na vrcholku nařízněte do kříže a na minutu je ponořte do horké vody, slupka pak půjde lépe stáhnout. Na pánvi si na středním ohni nasucho opražte kmín, promíchávejte, ať se nespálí. Přesypte ho do misky a nechte zchladnout. Mezitím si nakrájejte opláchnuté a jádřinců zbavené papriky na kostičky. Na stejně drobné kostičky nakrájejte i cibuli. Mátu nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V kastrůlku přiveďte k varu tomatovou omáčku, oloupaná na kousky nakrájená rajčata a worcesterovou omáčku. Slabě povařte a nechte odstát, poté přeceďte přes sítko.
5
Namarinované rybí maso vyndejte z lednice, dejte do cedníku a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Propláchnuté maso nechte odkapat a přendejte do čisté mísy. Opatrně promíchejte s opraženým kmínem, nakrájenou zeleninou a bylinkami, zakápněte olivovým olejem, přidejte rajčatovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Salát s masem Maso & ryby & mořské plody Ryby Okoun
Vaření Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červená paprika Chilli papričky Cibule Citron Koriandr Limetka Máta Mořská sůl Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčatová omáčka Rajče Římský kmín Ryba Worcestrová omáčka Zelená paprika

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mouřeníny

Mouřeníny

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

217
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
28
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
28
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact