• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Ceviche v rajčatové omáčce

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové omáčce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lehký předkrm z marinovaných ryb, který doslova hraje všemi barvami. Díky dokonale vyvážené kombinaci chutí si získá nejen milovníky ryb, ale i všechny gurmány.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g ryba bělomasá, filety bez kůže a kostí
    • 5
      ks limetka vymačkat šťávu
    • 5
      ks citron vymačkat šťávu
    • 1
      hrst koriandr lístky
    • 2
      lžička oregáno čerstvých lístků
    • 1
      ks rajče velké, zralé
    • 0,50
      lžička římský kmín
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 0,50
      ks chilli papričky
    • 1
      hrst máta
    • 3
      lžíce olivový olej
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks zelená paprika velké
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 50
      ml rajčatová omáčka ostrá
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v nich nezbyly kosti, a nakrájejte je nejdříve na úzké proužky a poté na co nejdrobnější kostičky.

RADA: Víte, jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i z nádobí?

2
Z citrónů a limetek vymačkejte všechnu šťávu, zalijte jí kostičky rybího masa v misce (porcelánové, nerezové nebo plastové), posypejte koriandrem nakrájeným nadrobno, přikryjte potravinářskou fólií a vložte do chladničky na cca 6 hodin. Maso působením kyselé šťávy dokonale zkřehne a zbělá, dalo by se říci, že se "uvaří". Poznámka: K rybě můžete přidat i další plody moře, jako jsou krevety, chobotnice a podobně.
3
Rajčata na vrcholku nařízněte do kříže a na minutu je ponořte do horké vody, slupka pak půjde lépe stáhnout. Na pánvi si na středním ohni nasucho opražte kmín, promíchávejte, ať se nespálí. Přesypte ho do misky a nechte zchladnout. Mezitím si nakrájejte opláchnuté a jádřinců zbavené papriky na kostičky. Na stejně drobné kostičky nakrájejte i cibuli. Mátu nasekejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V kastrůlku přiveďte k varu tomatovou omáčku, oloupaná na kousky nakrájená rajčata a worcesterovou omáčku. Slabě povařte a nechte odstát, poté přeceďte přes sítko.
5
Namarinované rybí maso vyndejte z lednice, dejte do cedníku a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Propláchnuté maso nechte odkapat a přendejte do čisté mísy. Opatrně promíchejte s opraženým kmínem, nakrájenou zeleninou a bylinkami, zakápněte olivovým olejem, přidejte rajčatovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Rybí salát z cejnů a bílé ryby

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Salát s masem Maso & ryby & mořské plody Ryby Okoun
Vaření Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červená paprika Chilli papričky Cibule Citron Koriandr Limetka Máta Mořská sůl Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rajčatová omáčka Rajče Římský kmín Ryba Worcestrová omáčka Zelená paprika

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Výborná pizza

Výborná pizza

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový / jablečný závin …
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a krutony
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
  • Recepty.cz
  • Ceviche v rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact